ΚΟΣΜΟΣ

Τεράστια γλυπτά από Lego στο Virginia Living Museum! (pics)

Τεράστια γλυπτά από Lego στο Virginia Living Museum! (pics)

Γιγάντιων διαστάσεων γλυπτά εμπνευσμένα από τη φύση φτιαγμένα με τουβλάκια Lego συνθέτουν έκθεση στο Virginia Living Museum, στο Νιούπορτ Νιουζ, στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

Ο καλλιτέχνης και συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Σον Κένεντι σχεδίασε τα 16 γλυπτά, στα οποία περιλαμβάνονται ένα κολιμπρί που πετάει πάνω από ένα λουλούδι τρομπέτα, μία οικογένεια ελαφιών – σύνθεση από 84.000 τουβλάκια, μία τεράστια χελώνα, μία λιβελούλα ύψους 2,1 μέτρων, ένα παγόνι και πολλά άλλα.

ΛΕΓΚΟ 2

Η έκθεση «Η Φύση Συνδέει: Τέχνη και Τουβλάκια Lego» (Nature Connects: Art with LEGO® Bricks) αποτελεί συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Αϊόβα και είναι πρωτίστως μία εκπαιδευτική πλατφόρμα και δευτερευόντως μέσο καλλιτεχνικής έκφρασης, όπως δήλωσε ο Σον Κένεντι στην ιστοσελίδα του. «Ακριβώς όπως συνδέονται τα κομμάτια LEGO, τα πάντα στη φύση είναι συνδεδεμένα σε μια λεπτή ισορροπία. Τα έντομα και τα φυτά έχουν σημαντικούς δεσμούς.

ΛΕΓΚΟ 3

Διαφορετικά είδη ζώων έχουν ιδιαίτερες σχέσεις μεταξύ τους. Τα ζώα έχουν δεσμούς με τις οικογένειές τους, όπως ακριβώς έχουμε εμείς. Και φυσικά, οι άνθρωποι έχουν μια σχέση με τη φύση. Είτε κόβετε ένα δέντρο μπονσάι, είτε φυτεύετε έναν κήπο ή οτιδήποτε άλλο: είστε μέρος της φύσης» ανέφερε ο δημιουργός των γλυπτών. Εξέφρασε ακόμη την ελπίδα όσοι επισκεφθούν την έκθεση «Nature Connects» και εκτιμήσουν τόσο τη φύση όσο και τα γλυπτά ως κάτι όμορφο να εμπνευστούν και επιστρέφοντας στο σπίτι να δημιουργήσουν κάτι υπέροχο για τον εαυτό τους.

ΛΕΓΚΟ 4

Η έκθεση με τα εντυπωσιακά γλυπτά εγκαινιάστηκε στις 22 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τις 26 Νοεμβρίου. Το Virginia Living Museum είναι ένα υπαίθριο Μουσείο που βρίσκεται στο Νιούπορτ Νιουζ και φιλοξενεί ζωντανά εκθέματα, ενδημικά είδη της Βιρτζίνια. Το Μουσείο περιλαμβάνει ένα ενυδρείο, επιστημονικό κέντρο, ένα ειδικό τμήμα με διάφορα είδη πτηνών, βοτανικό κήπο και πλανητάριο.

Ρoή Ειδήσεων