ΚΟΣΜΟΣ

Πογκρόμ συλλήψεων στην Τουρκία: Περισσότερα από χίλια άτομα υπό κράτηση σε μια βδομάδα

Πογκρόμ συλλήψεων στην Τουρκία: Περισσότερα από χίλια άτομα υπό κράτηση σε μια βδομάδα

Οι τουρκικές αρχές έθεσαν υπό κράτηση 1.098 ανθρώπους στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας ως υπόπτους για σχέσεις με μαχητικές οργανώσεις ή με την αποτυχημένη περσυνή απόπειρα πραξικοπήματος, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών.

Σε δήλωσή του, το υπουργείο ανέφερε πως 831 εξ αυτών τέθηκαν υπό κράτηση ως ύποπτοι για σχέσεις με τον μουσουλμάνο ιερωμένο Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος πέρυσι τον Ιούλιο. Ο Γκιουλέν αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη.

Το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε πως 213 από τα πρόσωπα που τέθηκαν υπό κράτηση είναι ύποπτα για σχέσεις με το εκτός νόμου Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο διεξάγει εδώ και τρεις δεκαετίες ένοπλο αγώνα κατά της κυβέρνησης και θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Σαράντα έξι πρόσωπα τέθηκαν υπό κράτηση ως ύποπτα για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), ενώ άλλα 8 κρατούνται για σχέσεις με «αριστερίστικες τρομοκρατικές οργανώσεις», ανέφερε το υπουργείο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις