ΚΟΣΜΟΣ

Αεροπορικές εταιρείες αλλάζουν σχέδια πτήσης μετά τη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου από την Β. Κορέα

Αεροπορικές εταιρείες αλλάζουν σχέδια πτήσης μετά τη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου από την Β. Κορέα

Ως προληπτικό μέτρο

Η αεροπορική εταιρεία Lufthansa γνωστοποίησε σήμερα ότι προχώρησε σε αλλαγή των σχεδίων πτήσεων των αεροσκαφών της με προορισμό την Ιαπωνία εξαιτίας των δοκιμών βαλλιστικών πυραύλων της Βόρειας Κορέας.

Ο όμιλος Lufthansa αποφεύγει ήδη τις απευθείας πτήσεις από τον εναέριο χώρο της Βόρειας Κορέας εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο, επισήμανε η εταιρεία.

«Ως αποτέλεσμα των πρόσφατων πυραυλικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας, η Lufthansa Group αποφάσισε για τώρα να τροποποιήσει τις διαδρομές που ακολουθούν τα αεροσκάφη της από και προς την Ιαπωνία, καθαρά ως προληπτικό μέτρο» σημειώνεται, ενώ τονίζεται ότι οι αλλαγές στη διάρκεια των πτήσεων είναι αμελητέες.

Χθες η Air France-KLM ανακοίνωσε ότι διεύρυνε τη ζώνη αποφυγής πτήσεων πάνω από τη Βόρεια Κορέα αφού ένα από τα αεροσκάφη της πέρασε από την περιοχή όπου 10 λεπτά αργότερα έπεσε ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος που εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα.

Η πτήση 293 της Air France που εκτελούσε ένα Boeing 777 με 323 επιβαίνοντες από το Τόκιο στο Παρίσι απέφυγε τον τελευταίο πύραυλο που εκτόξευσε η Πιονγκγιάνγκ την 28η Ιουλίου, καθώς κατευθυνόταν πίσω στη γη, για περίπου 100 χιλιόμετρα, είπε ένας εκπρόσωπος τύπου της Air France-KLM, επικαλούμενος τα δεδομένα πτήσης που έδωσε η Ιαπωνία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σχετικές ειδήσεις