ΚΟΣΜΟΣ

Η Βόρεια Κορέα είναι έτοιμη να δώσει στις ΗΠΑ ένα «σκληρό μάθημα»

Η Βόρεια Κορέα είναι έτοιμη να δώσει στις ΗΠΑ ένα «σκληρό μάθημα»

Η Πιονγιάνγκ είναι έτοιμη να δώσει στις Ηνωμένες Πολιτείες ένα «σκληρό μάθημα» με τη στρατηγική πυρηνική δύναμή της αν οι τελευταίες αναλάβουν στρατιωτική δράση εναντίον της και δεν θα θέσει το πυρηνικό πρόγραμμα ή τους πυραύλους της στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αναφέρεται σε δήλωση που δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα (7/8) στη διάρκεια μιας περιφερειακής συνάντησης.

Σε ένα επίσημο αντίγραφο δήλωσης του υπουργού Εξωτερικών Ρι Γιονγκ-χο, η οποία διανεμήθηκε σε ΜΜΕ στη Μανίλα, η Πιονγιάνγκ χαρακτήρισε τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ «κατασκευασμένες» και προειδοποίησε ότι θα ακολουθήσουν «ισχυρά μέτρα» και πράξεις δικαιοσύνης. Ανέφερε πως το ψήφισμα δείχνει πως τα Ηνωμένα Έθνη έχουν καταχραστεί την εξουσία τους.

Στο κείμενο αναφέρεται επίσης πως οι δοκιμές διηπειρωτικών πυραύλων τον Ιούλιο απέδειξαν πως το σύνολο των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκονται στο πεδίο βολής της και πως οι πύραυλοι αυτοί είναι ένα νόμιμο μέσο άμυνας.

Προς το παρόν δεν είναι σαφές αν η ανακοίνωση αναγνώστηκε στην περιφερειακή σύνοδο της ASEAN, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

ΑΠΕ/Reuters

Σχετικές ειδήσεις