ΚΟΣΜΟΣ

«Συναγερμός» στο Λονδίνο μετά από φωτιά σε σταθμό του μετρό (pics & vid)

«Συναγερμός» στο Λονδίνο μετά από φωτιά σε σταθμό του μετρό (pics & vid)

«Συναγερμός» σήμανε την Παρασκευή (11/8) μετά τη φωτιά που ξέσπασε σε σταθμό του μετρό, στο Λονδίνο.

Το περιστατικό συνέβη στον σταθμό Oxford Circus, που παρέμεινε κλειστός για αρκετή ώρα. Σύμφωνα με τις αρχές, παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε τέσσερις ανθρώπους, οι οποίοι παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας της εισπνοής καπνού. Οι δύο εξ’ αυτών διακομίστηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο.

Σε φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στο Twitter φαίνεται καπνός να βγαίνει από τις ανοικτές πόρτες ενός συρμού και τους επιβάτες να καλύπτουν με μαντήλια το πρόσωπό τους για να μπορέσουν να αναπνεύσουν.

metro

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για τη @LondonFire στο Oxford Circus. Ο σταθμός παραμένει κλειστός. Η αιτία της φωτιάς δεν θεωρείται αυτή τη στιγμή ύποπτη», ανέφερε αρχικά στο μήνυμά της στο Twitter η βρετανική αστυνομία.

Ωστόσο, λίγο αργότερα, ο Νάιτζελ Χόλνες, διευθυντής επιχειρήσεων δικτύου στο μετρό του Λονδίνου ανακοίνωσε πως η φωτιά προκλήθηκε από ηλεκτρική βλάβη που παρουσιάστηκε κάτω από ένα από τα βαγόνια. Μάλιστα, ζήτησε συγγνώμη από τους επιβάτες για το συμβάν.

Χρήστες περιέγραψαν στα social media πώς οι επιβάτες, ανάμεσά τους και τουρίστες, άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι στις σκάλες, καθώς οι πυκνοί καπνοί που πλημμύρισαν το τούνελ έκαναν αποπνικτική την ατμόσφαιρα.

Σχετικές ειδήσεις