ΚΟΣΜΟΣ

Χάρτης με τους νεκρούς της Συρίας από τους Anonymous

Χάρτης με τους νεκρούς της Συρίας από τους Anonymous
Επίθεση των χακτιβιστών «Anonymous» δέχτηκαν πολλές επίσημες ιστοσελίδες της Συρίας, μεταξύ των οποίων επτά μεγάλων πόλεων...

Επίθεση των χακτιβιστών «Anonymous» δέχτηκαν πολλές επίσημες ιστοσελίδες της Συρίας, μεταξύ των οποίων επτά μεγάλων πόλεων και αρκετών κυβερνητικών τμημάτων.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα, οι ιστοσελίδες των πόλεων Χομς, Λατάκια, Ταρτούς, Παλμύρα, Αλέπο, Ντέιρ Εζόρ καθώς και της Δαμασκού, προέβαλλαν ένα διαδραστικό χάρτη της Συρίας, που έδειχνε τον αριθμό των νεκρών από την καταστολή του καθεστώτος Άσαντ σε κάθε περιοχή.

Επίσης, ο χάρτης παρουσίαζε τα ονόματα, τις ηλικίες και τις ημερομηνίες θανάτου διαδηλωτών από την αρχή της εξέγερσης, τον Μάρτη. Ο συνολικός απολογισμός ανέρχεται σύμφωνα με τους Anonymous σε 2.316 θύματα.

Στις ιστοσελίδες του υπουργείου Μεταφορών και του τμήματος Αρχαιοτήτων εμφανίστηκε ένας σύνδεσμος (link) που μετέφερε σε έναν ιστότοπο με συμβουλές για τους Σύριους ακτιβιστές, όπως το πώς να διατηρούν την ανωνυμία τους στο Διαδίκτυο και να αποφεύγουν τον εντοπισμό από τις συριακές αρχές.

Αυτή τη στιγμή οι συριακές ιστοσελίδες έχουν περάσει ξανά στον έλεγχο των αρχών, χωρίς όμως να έχει αποκατασταθεί η λειτουργία τους.