ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στη Ρωσία: Συνελήφθησαν τζιχαντιστές του ISIS λίγο πριν «πνίξουν» τη Μόσχα στο αίμα

Συναγερμός στη Ρωσία: Συνελήφθησαν τζιχαντιστές του ISIS λίγο πριν «πνίξουν» τη Μόσχα στο αίμα

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) συνέλαβε σήμερα 14 Αυγούστου μέλη τρομοκρατικής ομάδας, που σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις στην ευρύτερη περιοχή της Μόσχας, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο TASS.

Μέλη της τρομοκρατικής ομάδας ήταν Ρώσοι πολίτες και τρεις πολίτες χωρών της Κεντρικής Ασίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας, τα μέλη της τρομοκρατικής ομάδας σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις σε διάφορα πολυσύχναστα σημεία, σε μέσα συγκοινωνιών και εμπορικά κέντρα της Μόσχας, χρησιμοποιώντας βομβιστές αυτοκτονίας και εκρηκτικούς μηχανισμούς μεγάλης ισχύος.

Μεταξύ των συλληφθέντων, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της FSB, είναι ο συντονιστής της τρομοκρατικής ομάδας, τον οποίο είχε στείλει στην Ρωσία το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), ένας ειδικός στην κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών και δύο βομβιστές αυτοκτονίας.

Οι άνδρες της FSB εντόπισαν στο χώρο που συνελήφθησαν οι επίδοξοι τρομοκράτες εργαστήριο κατασκευής αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών και διάφορα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ρoή Ειδήσεων