ΚΟΣΜΟΣ

«Υπερηχητική» γκάφα της Ιταλίδας υπουργού Παιδείας

«Υπερηχητική» γκάφα της Ιταλίδας υπουργού Παιδείας
Η ανακοίνωση της υπουργού Παιδείας της Ιταλίας, Μαριαστέλα Τζελμίνι, για την ανακάλυψη σωματιδίων νετρίνων στο CERN...

Η ανακοίνωση της υπουργού Παιδείας της Ιταλίας, Μαριαστέλα Τζελμίνι, για την ανακάλυψη σωματιδίων νετρίνων στο CERN, που ταξιδεύουν γρηγορότερα και από το φως, προκάλεσε ποικίλα σχόλια ακόμα και τη δημιουργία ανεκδότων στο Διαδίκτυο.

«Η Ιταλία συνέβαλε στην κατασκευή της σήραγγας μεταξύ του CERN (στην Ελβετία) και του εργαστηρίου Γκραν Σάσο (στην κεντρική Ιταλία) όπου έγιναν τα πειράματα, χορηγώντας περίπου 45 εκατομμύρια ευρώ» ανέφερε η Μαριαστέλα Τζελμίνι, χωρίς να αντιληφθεί την γκάφα στην οποία είχε υποπέσει.

Με την ανακοίνωση αυτή, η Ιταλίδα υπουργός «ανακάλυπτε» μια ανύπαρκτη σήραγγα, η οποία αν υπήρχε θα είχε μήκος 730 χιλιομέτρων!

Ιστοσελίδες, εφημερίδες και κοινωνικά δίκτυα αναπαρήγαν αμέσως την «υπερηχητική» -όπως τη χαρακτήρισαν- γκάφα της υπουργού.

Στο Twitter, τα σχόλια για το αποκαλούμενο «Τουνελτζελμίνι» δεν σταμάτησαν όλο το σαββατοκύριακο: «Δεν βλέπουμε φως στο τέλος του τούνελ επειδή το φως δεν ταξιδεύει αρκετά γρήγορα» έγραφε ένας χρήστης ενώ ένας άλλος διερωτήθηκε: «Το Τουνελτζελμίνι έχει και στάσεις, όπως το μετρό;».

«Με το Τουνελτζελμίνι θα είναι πιο εύκολο να πάμε στην Ελβετία για να καταθέσουμε τα χρήματά μας (...) φοροδιαφυγή ταχύτερη κι από το φως!» σχολίασε ένας χρήστης στο Facebook.

Το υπουργείο από την πλευρά του χαρακτήρισε «γελοία» και «αβάσιμα» τα σχόλια, σπεύδοντας ωστόσο να διορθώσει τη γκάφα με την επισήμανση ότι η υπουργός αναφερόταν σε μια σήραγγα μήκους ενός χιλιομέτρου.