ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Βαρκελώνη: Χαροπαλεύει στην εντατική η Ελληνίδα μητέρα

Επίθεση Βαρκελώνη: Χαροπαλεύει στην εντατική η Ελληνίδα μητέρα

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στην εντατική μία Ελληνίδα μητέρα δύο παιδιών, τραυματισμένη από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), οι οποίοι το απόγευμα της Πέμπτης 17 Αυγούστου εμβόλισαν με βαν το πλήθος του κόσμου που βρισκόταν στην πολυσύχναστη λεωφόρο Λα Ράμπλα της Βαρκελώνης. Από την επίθεση τραυματίστηκαν και τα δύο παιδιά της.

Όπως δήλωσε το πρωί της Παρασκευής 18 Αυγούστου στον ΣΚΑΪ συγγενής της ελληνικής οικογένειας, η μητέρα, τραυματισμένη σοβαρά στο κεφάλι, υποβλήθηκε σε χειρουργείο αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Η οικογένεια των Ελλήνων που ζει στη Γερμανία βρίσκονταν στην Ισπανία σε ταξίδι αναψυχής και σχεδίαζαν να αναχωρήσουν από τη χώρα αύριο Σάββατο 19 Αυγούστου.

Παράλληλα, σύμφωνα με δηλώσεις της γραμματέως του Έλληνα προξένου στη Βαρκελώνη, Θεώνης Ζησιμοπούλου, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», «ο πατέρας είναι καλά, η μητέρα και τα δύο παιδιά έχουν τραυματιστεί» ανέφερε

Όπως ενημέρωσε η κ. Ζησιμοπούλου, ο πατέρας της οικογένειας ήταν εκείνος που επικοινώνησε με το ελληνικό προξενείο και ενημέρωσε ότι στην τρομοκρατική επίθεση τραυματίστηκαν η σύζυγος και τα δύο του παιδιά, και ότι η σύζυγός του είναι πιο σοβαρά τραυματισμένη, ενώ αντίθετα τα παιδιά τους φέρουν ελαφρύτερα τραύματα.

«Ο πατέρας ήταν πολύ ταραγμένος» ανέφερε η γραμματέας του Έλληνα προξένου, επισημαίνοντας πως το περιστατικό έγινε σ' έναν πεζόδρομο που μαζεύει πάρα πολύ κόσμο, κυρίως τουρίστες αυτές τις ημέρες του Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι οι αρχές της Καταλονίας ανακοίνωσαν ότι οι νεκροί και οι τραυματίες της επίθεσης προέρχονται από τουλάχιστον 18 χώρες. Γάλλοι, Γερμανοί, Ισπανοί, Ολλανδοί, Αργεντίνοι, Βενεζουελάνοι, Βέλγοι, Αυστραλοί, Ούγγροι, Περουβιανοί, Ρουμάνοι, Ιρλανδοί, Έλληνες, Κουβανοί, Σκοπιανοί, Κινέζοι, Ιταλοί και Αλγερινοί είναι μεταξύ των θυμάτων.

Διαβάστε ΕΔΩ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 17ης Αυγούστου την Ισπανία.

Σχετικές ειδήσεις