Τρομοκρατική επίθεση Βαρκελώνη: Νεκρή 74χρονη Πορτογαλίδα

Τρομοκρατική επίθεση Βαρκελώνη: Νεκρή 74χρονη Πορτογαλίδα

Μια Πορτογαλίδα περιλαμβάνεται στους 13 νεκρούς της επίθεσης που πραγματοποιήθηκε με ένα βαν  στη Βαρκελόνη, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

«Υπάρχει μια Πορτογαλίδα μεταξύ των νεκρών της τρομοκρατικής επίθεσης που πραγματοποιήθηκε χθες στη Βαρκελόνη», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα σε συνέντευξη Τύπου.«Όλα τα μέσα έχουν τεθεί σε εφαρμογή προκειμένου να εντοπίσουμε τη συγγενή της που τη συνόδευε», πρόσθεσε ο επικεφαλής της πορτογαλικής κυβέρνησης ο οποίος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος.

Η Πορτογαλίδα, 74 ετών, κατοικούσε στην περιοχή της Λισαβόνας, και η εικοσάχρονη εγγονή της, βρισκόταν μαζί της, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο η γραμματεία του κράτους για τις πορτογαλικές κοινότητες.
Οι δύο γυναίκες είχαν φθάσει προχθές στη Βαρκελόνη και διέμεναν στο Hotel Nouvel κοντά στη Ράμπλας, όπου σημειώθηκε η επίθεση.

Χθες το απόγευμα (17/8), ένα λευκό φορτηγάκι κατέβηκε με μεγάλη ταχύτητα την κεντρική αλέα Ράμπλας, μια μεγάλη λεωφόρο κατάμεστη από τουρίστες, κτυπώντας δεκάδες πεζούς και προσκρούοντας πάνω σε ένα κιόσκι που πουλούσε εφημερίδες. Μερικές ώρες αργότερα, ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος στη Καμπρίλς, μια τουριστική πόλη 120 χλμ. νότια της Βαρκελόνης, τραυματίζοντας επτά ανθρώπους, η μία από τους οποίους υπέκυψε σήμερα στα τραύματά της. Μέχρι στιγμής ο απολογισμός είναι 14 νεκροί και 130 τραυματίες, από 34 χώρες.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ