Επίθεση Βαρκελώνη: Αυτούς αναζητούν οι Αρχές για το τρομοκρατικό χτύπημα (pic)

Επίθεση Βαρκελώνη: Αυτούς αναζητούν οι Αρχές για το τρομοκρατικό χτύπημα (pic)
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τα ονόματα και τις φωτογραφίες των υπόπτων για την τρομοκρατική επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 14 άτομα και προκάλεσε τον τραυματισμό εκατοντάδων το βράδυ της Πέμπτης 17 Αυγούστου στη Βαρκελώνη, έδωσε στη δημοσιότητα η ισπανική αστυνομία.

Ο νούμερο ένα ύποπτος είναι ο Μούσα Ουκαμπίρ, ο οποίος εκτιμάται ότι βρισκόταν στο τιμόνι του λευκού βαν που σκόρπισε το θάνατο στη Λας Ράμπλας, ωστόσο σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες είναι ήδη νεκρός.

Όπως γράφουν οι  οι ισπανικές εφημερίδες El Pais και El Periodico, π οδηγός του βαν που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στη Βαρκελώνη, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 13 άνθρωποι και τραυματίστηκαν δεκάδες, ήταν ένας από τους 5 άνδρες που πυροβόλησαν και σκότωσαν οι αστυνομικές δυνάμεις στο Καμπρίλς, 

Η καταλανική αστυνομία είχε νωρίτερα επισημάνει ότι είναι πιθανό ο οδηγός του βαν να βρίσκεται μεταξύ των νεκρών στο δεύτερο περιστατικό, αλλά δεν ήταν βέβαιη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα El Periodico, ο οδηγός στην επίθεση στη Λα Ράμπλα που αναγνωρίστηκε ως ο Μούσα Ουκαμπίρ ήταν μεταξύ των προσώπων που εξουδετέρωσαν οι αστυνομικές αρχές στο Καμπρίλς.

Όλοι οι καταζητούμενοι έχουν καταγωγή από το Μαρόκο. 

Οι άλλοι τρεις είναι οι Μοχαμέντ Χισαμί ,Σαΐντ Ααλαά και Γιουνές Αμπουγιαγκούμπ (Mohamed Hychami, Said Aallaa, Younes Abouyaaqoub).

Όλοι οι δράστες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομία είναι 12 άτομα.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, η μητέρα και οι αδερφές του Ουκαμπίρ, ανακρίνονται ήδη από την Αστυνομία.

Πηγή: Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων 

PHOTO GALLERY