ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Βαρκελώνη: Εντοπίστηκαν 120 φιάλες βουτανίου

Επίθεση Βαρκελώνη: Εντοπίστηκαν 120 φιάλες βουτανίου

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Καταλονίας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχει διαφύγει στη Γαλλία ο μοναδικός από τους δράστες των επιθέσεων που καταζητείται ακόμη, ο 22χρονος Γιουνές Αμπουγιακούμπ.

«Αν ήξερα ότι βρίσκεται στην Ισπανία και πού είναι, θα πηγαίναμε να τον ψάξουμε. Δεν γνωρίζουμε πού βρίσκεται», είπε ο Ζουσέπ Λουίς Τραπέρο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν ο ύποπτος πέρασε τα σύνορα, ο Τραπέρο είπε ότι «δεν έχουμε κάποια συγκεκριμένη πληροφορία για κάτι τέτοιο αλλά δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε». Υπενθύμισε όμως ότι αμέσως μετά τις επιθέσεις εντάθηκαν οι μεθοριακοί έλεγχοι.

Ο αρχηγός της αστυνομίας είπε επίσης ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ποιός ήταν ο οδηγός του μικρού φορτηγού που σκότωσε 13 ανθρώπους στη Βαρκελόνη και τραυμάτισε δεκάδες άλλους.
Πάντως ένας αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών της Καταλονίας διαβεβαίωσε ότι ο πυρήνας των τζιχαντιστών έχει εξουδετερωθεί και δεν είναι πλέον σε θέση να βλάψει κανέναν. «Εξουδετερώθηκε χάρη στο έργο της αστυνομίας», είπε ο Ζοακίμ Φορν.
Νωρίτερα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τα μέλη αυτού του πυρήνα σχεδίαζαν επιθέσεις στη Βαρκελόνη με τουλάχιστον 120 φιάλες βουτανίου.

Πηγή ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις