ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Πρόσφυγες ονόμασαν την κόρη τους... Άνγκελα Μέρκελ!

Γερμανία: Πρόσφυγες ονόμασαν την κόρη τους... Άνγκελα Μέρκελ!

Ήταν μία πράξη ευγνωμοσύνης προς τη Γερμανίδα καγκελάριο

Ένα ζευγάρι Σύρων προσφύγων στη Γερμανία ονόμασε το νεογέννητο κοριτσάκι του «Άνγκελα Μέρκελ Μουχάμεντ» σε ένδειξη ευγνωμοσύνης προς την καγκελάριο για την πολιτική ανοιχτών συνόρων που εφάρμοσε το 2015.

«Το πρώτο όνομα του κοριτσιού είναι Άνγκελα, το δεύτερο Μέρκελ. Με αυτήν την απόφασή τους οι γονείς ήθελαν να δείξουν πόσο ευγνώμονες είναι απέναντι στην καγκελάριο», εξήγησε η εκπρόσωπος του νοσοκομείου Ζανκτ Φραντσίσκους, στην πόλη Μίνστερ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Άνγκελα Μέρκελ Μουχάμεντ γεννήθηκε στις 16 Αυγούστου. Έχει ύψος 53 εκατοστά, ζυγίζει 3,9 κιλά και είναι το πέμπτο παιδί της οικογένειας. Η μητέρα της, η Άσια Φαράι και ο πατέρας, ο Χαλίντ Μουχάμεντ, έφτασαν στη Γερμανία με τα άλλα τέσσερα παιδιά τους στο αποκορύφωμα της προσφυγικής κρίσης του 2015.

Η... συνονόματη καγκελάριος θα παραστεί αύριο στο Μίνστερ σε μια προεκλογική συγκέντρωση ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου. Αν και η δημοτικότητά της μειώθηκε πέρσι, καθώς πολλοί Γερμανοί εξέφραζαν φόβους για το πώς θα μπορούσε η χώρα να ενσωματώσει πάνω από 1 εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες, οι Χριστιανοδημοκράτες προηγούνται με διαφορά έως και 15 μονάδων, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.