ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτο θρίλερ στη Δανία: Βρήκαν ακέφαλο πτώμα στον κόλπο που ψάχνουν για τη δημοσιογράφο

Απίστευτο θρίλερ στη Δανία: Βρήκαν ακέφαλο πτώμα στον κόλπο που ψάχνουν για τη δημοσιογράφο

Λύση στο μυστήριο της εξαφάνισης της Σουηδής δημοσιογράφου, Κιμ Βαλ, ψάχνουν να βρουν οι αστυνομικοί της Δανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Daily Mail, ακέφαλο πτώμα, από το οποίο λείπουν και τα χέρια και τα πόδια, εντοπίστηκε στον κόλπο, όπου αναζητούν το πτώμα της άτυχης δημοσιογράφου, μετά τις αποκαλύψεις του Δανού πολυεκατομμυριούχου εφευρέτη, Πέτερ Μάντσεν, ο οποίος υποστηρίζει ότι η Κιμ Βαλ έχασε τη ζωή του στο υποβρύχιό του.

Το πτώμα εντοπίστηκε λίγη ώρα μετά την αποκάλυψη του εκατομμυριούχου.

Ο 46χρονος εφευρέτης ισχυρίστηκε ότι η Βαλ έχασε τη ζωή της σε ατύχημα στο υποβρύχιο και στη συνέχεια πέταξε το πτώμα της στη θάλασσα. Όπως ανέφεραν οι αστυνομικές αρχές της Κοπεγχάγης σε συνέντευξη Τύπου το βράδυ της Δευτέρας, είναι πολύ νωρίς να πουν οτιδήποτε για την ταυτότητα του πτώματος.

Το άψυχο σώμα της γυναίκας εντοπίστηκε από διερχόμενο ποδηλάτη στην όχθη του Κόλπου Køge, όπου ο Μάντσεν είχε υποδείξει στους αστυνομικούς ως το σημείο που «έθαψε» το πτώμα της Βαλ.

«Είναι σαφές ότι η αστυνομία, όπως και τα μέσα ενημέρωσης, υποθέτουν ότι μπορεί να είναι το πτώμα της Κιμ Βαλ, αλλά είναι πολύ νωρίς να το πούμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Κοπεγχάγης.

Το πτώμα έχει σταλεί για ιατροδικαστική εξέταση, ενώ οι δύτες εξακολουθούν τις έρευνες στην περιοχή.

Η Κιμ Βαλ τελευταία φορά εθεάθη στο υποβρύχιο «Ναυτίλος» μαζί με τον Μάντσεν στις 10 Αυγούστου. Ο Δανός διασώθηκε από το Ναυτικό της χώρας την επόμενη ημέρα, όταν το υποβρύχιό του βυθίστηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στο λιμάνι της Κοπεγχάγης.

Στη συνέχεια συνελήφθη αφότου η οικογένεια της δημοσιογράφου ανέφεραν την εξαφάνισή της.

Το μυστήριο περιέπλεξε η εξαφάνιση αργότερα και του υποβρυχίου, το οποίο ωστόσο εντοπίστηκε το βράδυ της 11ης Αυγούστου στον Κόλπο Køge, περίπου 30 ναυτικά μίλια. νότια της πρωτεύουσας της Δανίας.

Το πρωί εκείνης της ημέρας ο Μάντσεν πήδηξε στο νερό όταν άρχισε να βυθίζεται το υποβρύχιο και στο πλήρωμα του σκάφους που τον περισυνέλεξε είπε ότι είχε παρουσιαστεί ένα πρόβλημα με τη δεξαμενή έρματος του υποβρυχίου, το οποίο δεν κατάφερε να επισκευάσει.