Γκάμπριελ: Μέρκελ και Σόιμπλε διέσπασαν την Ευρώπη

Γκάμπριελ: Μέρκελ και Σόιμπλε διέσπασαν την Ευρώπη

Εγκώμια για τον Μάρτιν Σουλτς

Στη σημερινή έντυπη έκδοση της Bild δημοσιεύεται συνέντευξη του ομοσπονδιακού υπουργού Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ με τίτλο: «Ποιον θα ψηφίζατε κ. Γκάμπριελ;».

Οι δημοσιογράφοι δείχνουν μια φωτογραφία που ανήρτησε ο Υπ. Εξωτερικών στο twitter με τον ίδιο και την 5χρονη κόρη του στο τιμόνι ενός ιστιοπλοϊκού και τη φωτογραφία του υποψήφιου Καγκελάριου του SPD, Μάρτιν Σουλτς και τον ρωτούν ποιον θα ψήφιζε. «Την κόρη μου, φυσικά» απαντά εκείνος γελώντας.

Σε ερώτηση εάν ο ίδιος θα ήταν καλύτερος υποψήφιος για την Καγκελαρία, με δεδομένο ότι τέσσερις εβδομάδες πριν από τις εκλογές το SPD υπολείπεται της Ένωσης στις δημοσκοπήσεις, ο Γκάμπριελ δηλώνει ότι ο Σουλτς είναι ο κατάλληλος υποψήφιος για το SPD και εγκωμιάζει εν συνεχεία την ευρωπαϊκή εμπειρία του υποψήφιου Καγκελάριου του SPD.

«H Άνγκελα Μέρκελ και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχουν πετύχει πολλά, αλλά αμφότεροι δίχασαν την Ευρώπη: η καγκελάριος με την προσφυγική πολιτική και ο Υπ. Οικονομικών με τη οικονομική πολιτική. Τώρα πληρώνουμε το τίμημα», αναφέρει ο Γκάμπριελ. «Δεν έχει κριθεί τίποτα» στον εκλογικό αγώνα, υποστηρίζει ο ίδιος, παραδεχόμενος ότι οι τρεις ήττες στις εκλογικές αναμετρήσεις στα κρατίδια ήταν ένα δύσκολο σημείο εκκίνησης για το SPD, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Βρισκόμαστε εν μέσω ενός δεύτερου Ψυχρού Πολέμου», δηλώνει –μεταξύ των άλλων- ο Γκάμπριελ, σχολιάζοντας τη νέα φάση πυρηνικού εξοπλισμού. Σε δημοσιογραφικό σχόλιο ότι ο Πούτιν παραμένει περιζήτητος συνομιλητής των γερμανών πολιτικών, ο Γκάμπριελ απαντάει: "Έχετε κάποια καλύτερη ιδέα από τις συνομιλίες;"».