ΚΟΣΜΟΣ

Παραμένουν κρατούμενες 19 γυναίκες στο Μπαχρέιν

Παραμένουν κρατούμενες 19 γυναίκες στο Μπαχρέιν
Ελεύθερες αφέθηκαν οι 26 από τις 45 γυναίκες από το Μπαχρέιν που συνελήφθησαν τη Δευτέρα, σε ένα εμπορικό κέντρο, επειδή ...

Ελεύθερες αφέθηκαν οι 26 από τις 45 γυναίκες από το Μπαχρέιν που συνελήφθησαν τη Δευτέρα, σε ένα εμπορικό κέντρο, επειδή διαμαρτυρήθηκαν κατά των βουλευτικών εκλογών του Σαββάτου.

Η κυβέρνηση διέψευσε τους ισχυρισμούς της σιιτικής αντιπολίτευσης και της Διεθνούς Αμνηστίας, ότι οι γυναίκες κακοποιήθηκαν και ενδεχομένως να βιάσθηκαν.

Από την πλευρά του ο Μοχάμεντ αλ Μασκάτι, πρόεδρος μίας οργάνωσης του Μπαχρέιν για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι επτά ανήλικες, που ήταν μεταξύ των συλληφθέντων γυναικών, αφέθηκαν σήμερα ελεύθερες.

Οι σιίτες του Μπαχρέιν, που αποτελούν την πλειοψηφία σε αυτό το βασίλειο που κυβερνά εδώ και δεκαετίες μία σουνιτική δυναστεία, είχαν βγει στους δρόμους της Μανάμα τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο με αίτημα μεγαλύτερη πρόσβαση σε δουλειές και συμμετοχή στην κυβέρνηση, όμως η βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων με τη συνδρομή της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και η επιβολή στρατιωτικού νόμου ανέσχεσε το κίνημα.

Οι εκλογές έγιναν προκειμένου να συμπληρωθούν οι 18 από τις 40 έδρες του κοινοβουλίου μετά την παραίτηση των βουλευτών της σιιτικής αντιπολίτευσης, οι οποίοι είχαν παραιτηθεί διαμαρτυρόμενοι για τη βίαιη καταστολή των κινητοποιήσεων.