Ρωσία: Επίθεση με μαχαίρια κατά αστυνομικών

Ρωσία: Επίθεση με μαχαίρια κατά αστυνομικών

Οι πληροφορίες για τον αριθμό των θυμάτων της επίθεσης στη Ρωσία, διίστανται.

Τρεις άγνωστοι επιτέθηκαν κατά αστυνομικών, στην πόλη Κασπίσκ, σύμφωνα με τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, Ria Novosti, TASS και Interfax, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας αστυνομικός και δύο από τους δράστες της επίθεσης.

Τα πρακτορεία Interfax και Ria Novosti του Νταγκεστάν μετέδωσαν ότι υπάρχουν δύο νεκροί αστυνομικοί ενώ τα Ria Novosti και TASS επικαλούμενα δικές τους πηγές μετέδωσαν ότι ο σκοτώθηκε ένας αστυνομικός ενώ ο δεύτερος διακομίσθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο.

«Δύο άγνωστοι επιτέθηκαν με μαχαίρια στους αστυνομικούς, την στιγμή που έβαζαν καύσιμα στο αυτοκίνητο τους» ανάφερε πηγή του TASS στους κόλπους της αστυνομίας του Νταγκεστάν, προσθέτοντας ότι «οι δράστες της επίθεσης σκοτώθηκαν». Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η επίθεση έγινε στις 8:55 το πρωί (ώρα Μόσχας) σε βενζινάδικο της πόλης που βρίσκεται στην οδό Μαχατσκαλά, από τρεις αγνώστους με μαχαίρια, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο ένας αστυνομικός, ηλικίας 27 ετών.

Λίγα λεπτά αργότερα τέθηκε σε εφαρμογή επιχειρησιακό σχέδιο της αντιτρομοκρατικής με την κωδική ονομασία «Σειρήνα».

Το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο δική του πηγή, μετέδωσε ότι υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών, κατά την διάρκεια των οποίων οι δύο τρομοκράτες σκοτώθηκαν, ενώ ο τρίτος τραυματίσθηκε.

Πηγές επίσης του Ria Novosti, ανέφεραν ότι οι άγνωστοι άνοιξαν και πυρ κατά των αστυνομικών.

Το Κασπίσκ είναι μια πόλη 100.000 κατοίκων που βρίσκεται στα σύνορα με την Κασπία και σε απόσταση 20 χιλιομέτρων νότια της πρωτεύουσας του Νταγκεστάν Μαχατσκαλά.

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων