Λιβύη: Κατασχέθηκε ελληνόκτητο τάνκερ με την υποψία για λαθρεμπόριο πετρελαίου

Λιβύη: Κατασχέθηκε ελληνόκτητο τάνκερ με την υποψία για λαθρεμπόριο πετρελαίου

Οι αρχές της Λιβύης κατάσχεσαν ένα ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο, με την υπόνοια ότι επιχείρησε να εξαγάγει λαθραία πετρέλαιο από τη χώρα. Τα μέλη του πληρώματος, στην πλειονότητά τους Φιλιππινέζοι ναυτικοί, κρατούνται.

Ο εκπρόσωπος των ναυτικών δυνάμεων της χώρας, Αγιούμπ Κάσεμ, είπε ότι το δεξαμενόπλοιο, με σημαία Λιβερίας, εντοπίστηκε σήμερα (28/08/2017) το απόγευμα στα ανοιχτά της Ζαουίγια από σκάφος που εκτελούσε περιπολία. «Η χωρητικότητα του τάνκερ είναι 6 εκατομμύρια λίτρα και πρόκειται για ένα δεξαμενόπλοιο ελληνόκτητης εταιρείας» πρόσθεσε, εξηγώντας ότι τα 20 μέλη του πληρώματος ανακρίνονται.

Οι αρχές της Λιβύης έχουν προχωρήσει και άλλες φορές σε κατασχέσεις δεξαμενόπλοιων για τα οποία υπάρχουν υπόνοιες ότι κάνουν λαθρεμπόριο πετρελαίου και βενζίνης εκμεταλλευόμενα το χάος που προκλήθηκε στη χώρα μετά την ανατροπή, το 2011, του Μουαμάρ Καντάφι.

Επτά χρόνια μετά τον εμφύλιο του 2011, η Λιβύη παραμένει βυθισμένη στο χάος και στις συνεχείς συγκρούσεις μεταξύ αντιπάλων ομάδων που διεκδικούν την εξουσία. Η κυβέρνηση εθνικής ενότητας, που στηρίζεται από τον ΟΗΕ για να αποκαταστήσει τη σταθερότητα, προσπαθεί εδώ και πολλούς μήνες να θέσει την κατάσταση υπό τον έλεγχό της.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)