ΚΟΣΜΟΣ

Πάει σε πόλεμο με τις ΗΠΑ ο Κιμ Γιονγκ Ουν; Η χθεσινή δοκιμή πρελούδιο για την επίθεση στη Γκουάμ

Πάει σε πόλεμο με τις ΗΠΑ ο Κιμ Γιονγκ Ουν; Η χθεσινή δοκιμή πρελούδιο για την επίθεση στη Γκουάμ

Στα άκρα φαίνεται να οδηγείται η κατάσταση στην Κορεατική χερσόνησο, καθώς τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 30 Αυγούστου, η Βόρεια Κορέα εξέδωσε ανακοίνωση ότι η χθεσινή δοκιμή του πυραύλου Hwasong-12, παρουσία του αρχηγού της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν, αποτέλεσε μια επιτυχημένη επίδειξη της αποφασιστικότητας της Πιονγιάνγκ να αντιμετωπίσει κάθε πιθανή απειλή που προκύπτει από τις κοινές ασκήσεις των ΗΠΑ με τη Νότια Κορέα.

«Η νέα δοκιμή εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων ... είναι το πρώτο βήμα στις στρατιωτικές μας επιχειρήσεις στον Ειρηνικό Ωκεανό που θα διεξαχθούν από τα στρατεύματά μας και αποτελεί ένα πολύ σημαντικό προοίμιο για την επικράτηση μας στη νήσο Γκουάμ» (τη μη ενσωματωμένη περιοχή των ΗΠΑ στον Ειρηνικό), σύμφωνα με δηλώσεις του Κιμ Γιονγκ Ουν όπως μετέδωσε ο επίσημος ειδησεογραφικός φορέας KCNA της Βόρειας Κορέας.

Η Πιονγκγιάνγκ ισχυρίστηκε ότι ο πύραυλος μέσης κλίμακας προσγειώθηκε σε καθορισμένη περιοχή και δεν αποτέλεσε ποτέ απειλή για τις γειτονικές χώρες. Χαρακτήρισε επίσης τη δοκιμή ως απόδειξη της πλήρους «στρατηγικής της ικανότητας και των πολεμικών της επιδόσεων».

Η εκτόξευση του πυραύλου ήταν επίσης «ένα προοίμιο για τα αποφασιστικά αντίμετρα που θα λάβουμε εναντίον των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων εάν συνεχιστεί η επιθετικότητα της Ουάσιγκτον», πρόσθεσε η δήλωση.

Υπενθυμίζεται ότι η Βόρεια Κορέα απείλησε να εκτοξεύσει τέσσερις πυραύλους Hwasong-12 στη θάλασσα στα ανοιχτά της αμερικανικής επικράτειας του Γκουάμ στις αρχές του Αυγούστου, αφότου ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει ότι η Βόρεια Κορέα θα αντιμετωπίσει «φωτιά και οργή» εάν απειλήσει τις ΗΠΑ.

Πηγή: Russia Today

Σχετικές ειδήσεις