ΚΟΣΜΟΣ

Καταιγίδα Χάρβεϊ: Αλιγάτορες «βολτάρουν» σε αυλή σπιτιού - Τουλάχιστον 20 νεκροί (pics+vid)

Καταιγίδα Χάρβεϊ: Αλιγάτορες «βολτάρουν» σε αυλή σπιτιού - Τουλάχιστον 20 νεκροί (pics+vid)

Η τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ πλήττει την περιοχή δυτικά του Κάμερον στη Λουιζιάνα και αναμένεται να εξασθενήσει σήμερα τη νύχτα - Πληροφορίες διεθνών μέσων ενημέρωσης κάνουν λόγο για έως και 20 νεκρούς - Αλιγάτορες έκαναν την εμφάνισή τους στις αυλές των σπιτιών

Η καταιγίδα εντοπίζεται αυτή τη στιγμή σε απόσταση 8 χιλιομέτρων δυτικά του Κάμερον, ανακοίνωσε το NHC.

«Όσον αφορά την πρόγνωση, το κέντρο του Χάρβεϊ θα κινηθεί την Πέμπτη κατά μήκος της Κοιλάδας του Κάτω Μισισιπή και της κοιλάδας του Τενεσί», ανακοίνωσε το κέντρο μετεωρολογικών προγνώσεων που έχει την έδρα του στο Μαϊάμι.

Ένας αστυνομικός στο Χιούστον πέθανε την ώρα που προσπαθούσε να φτάσει στην εργασία του προκειμένου να συμμετάσχει στις επιχειρήσεις διάσωσης πολιτών από την τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ, ανεβάζοντας σε τέσσερα τα επιβεβαιωμένα θύματα του ακραίου αυτού καιρικού φαινομένου, ανακοίνωσε ο διοικητής της αστυνομίας της τέταρτης πολυπληθέστερης πόλης των ΗΠΑ.

Ο Στιβ Πέρες, που εργαζόταν 34 χρόνια στην αστυνομία, πνίγηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στον δρόμο μεταξύ της οικίας του, που βρίσκεται σε ένα προάστιο του Χιούστον, και του αστυνομικού τμήματος όπου εργαζόταν, εξήγησε ο Αρτ Ασιβίντο.

«Πέρασε δυόμιση ώρες προσπαθώντας με όλες του τις δυνάμεις να φτάσει στην εργασία του», επεσήμανε ο Ασιβίντο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Δεν κατάφερε να βρει τρόπο διαφυγής». Μια ομάδα δυτών με τη βοήθεια εθελοντών εντόπισε χθες Τρίτη το πρωί το πτώμα του αστυνομικού σε μια υπόγεια διάβαση βάθους πέντε μέτρων που είχε πλημμυρίσει.

HARVEY1

Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί τέσσερις θάνατοι από την έλευση την Παρασκευή της τροπικής καταιγίδας Χάρβεϊ στο Τέξας. Ωστόσο πληροφορίες διεθνών μέσων ενημέρωσης κάνουν λόγο για έως και 20 νεκρούς, όμως ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ενώ οι Αρχές αναμένουν και τα αποτελέσματα νεκροψιών για να αποφανθούν αν όλοι οι θάνατοι αυτοί συνδέονται με τον Χάρβεϊ.

Μία γυναίκα από την πόλη του Μισούρι είδε ξαφνικά στην πλημμυρισμένη πίσω αυλή του σπιτιού της, δύο αλιγάτορες να κολυμπούν αμέριμνοι.

Δείτε το βίντεο!

Παράλληλα, προειδοποίηση απηύθυνε ο ιδιοκτήτης ενός πάρκου θαλάσσιας ζωής, που βρίσκεται ανατολικά του Χιούστον, καθώς υπάρχει κίνδυνος οι 350 αλιγάτορες που φιλοξενεί να δραπετεύσουν, αν συνεχιστούν οι εκτεταμένες πλημμύρες.

Ο Γκάρι Σόρατζ, ο ιδιοκτήτης του Gator Country στο Μπόμοντ του Τέξας, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό KFDM ότι παρότι το καταφύγιό του χρησιμοποιεί «πιστοποιημένη, ψηλή περίφραξη», αυτή πιθανόν να μην καταφέρει να εμποδίσει τους εκατοντάδες αλιγάτορες να διαφύγουν αν συνεχίσει η άνοδος της στάθμης των νερών από τις πλημμύρες.

Οι συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις προκάλεσαν τον εκτοπισμό των ερπετών αυτών στην περιοχή, όπως επισήμανε το γραφείο του σερίφη στην κομητεία Φορτ Μπεντ, αναγκάζοντας τους αλιγάτορες να αναζητήσουν αλλού καταφύγιο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Αφήστε τους μέχρι να υποχωρήσουν τα νερά», έγραψε το γραφείο του σερίφη στο Twitter την περασμένη εβδομάδα. Το μήνυμα συνοδευόταν μάλιστα από φωτογραφίες που έδειχναν αλιγάτορες σε έναν αυτοκινητόδρομο, μέσα σε μια αυλή σπιτιού και κάτω από ένα αυτοκίνητο.

Ένας από τους αλιγάτορες του Gator Country δραπέτευσε την Δευτέρα, όπως έγραψε η Beaumont Enterprise. Ωστόσο, όπως μετέδωσε το KFDM, ευτυχώς δύο από τους μεγαλύτερους αλιγάτορες που φιλοξενεί ο Σόρατζ -ο Μεγάλος Αλ και ο Μεγάλος Τεξ- παραμένουν ασφαλείς μέσα σε τρέιλερ.

HARVEY2

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Σταρ συνδράμουν τα θύματα του κυκλώνα Χάρβεϊ

Σταρ από τον χώρο του θεάματος ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ηθοποιού Κέβιν Χαρτ να συνδράμουν τους πληγέντες.
Αυτό είναι παράδοση στην Αμερική. Και δεν ξέρει κανείς από ποιαν και ποιον να αρχίσει.

Τη Δευτέρα, η Μπιγιονσέ έκανε δήλωση στην εφημερίδα «The Houston Chronicle»: «Η σκέψη μου είναι στη γενέτειρά μου, το Χιούστον. Προσεύχομαι συνεχώς γι' αυτούς που επλήγησαν και για τους διασώστες που ήταν τόσο γενναίοι κι αποφασισμένοι να δώσουν τέτοια βοήθεια. Δουλεύω στενά με την ομάδα μου στο BeyGOOD και με τον πάστορά μου, να υλοποιήσουμε ένα σχέδιο για να βοηθήσουμε όσους μπορούμε».

Ο DJ Καλέντ, συνοδευόμενος από το αγοράκι του, τον Asahd, δώρισε 25.000 δολάρια. Το ίδιο ποσό δώρισε και ο Ντουέιν «The Rock» Τζόνσον. Ο οποίος έστειλε κι ένα μήνυμα: «Ξέρω τι περνάτε. Κι εγώ το πέρασα, κι η οικογένειά μου το πέρασε. Περάσαμε τον κυκλώνα Χάρβεϊ, ο οποίος ήταν κατηγορία 5. Το μάτι του κυκλώνα πέρασε ακριβώς από πάνω μας, ήταν ολέθριο. Επιζήσαμε και γίναμε πιο δυνατοί, και το ίδιο θα κάνετε κι εσείς».

Άλλοι υπερέβησαν το ποσό για το οποίο είχε απευθύνει έκκληση ο Χαρτ. Ο Κρις Μπράουν ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να προσφέρει 100.000 δολάρια, αν και παραδέχθηκε ότι είναι επιφυλακτικός όσον αφορά τον Ερυθρό Σταυρό. Την Τρίτη, η Κιμ Καρντάσιαν τουίταρε ότι η οικογένεια Καρντάσιαν έκανε δωρεά στον Ερυθρό Σταυρό και τον Στρατό Σωτηρίας το ποσό των 500.000 δολαρίων. Οι J-Rod (δηλαδή η Τζένιφερ Λόπεζ και ο Άλεξ Ροντρίγκεζ), σε βίντεο που ανήρτησαν στο Instagram, είπαν ότι θα δωρίσουν το ποσό των 50.000 δολαρίων. Ο τραγουδιστής Κρις Γιανγκ είπε, τη Δευτέρα, ότι έκανε δωρεά 100.000 δολάρια.

Δεν θα έμενε άπραγος ο κόσμος των σπορ: Ο στόχος που είχε θέσει ο σταρ των Χιούστον Ρόκετς, Τζέι Τζέι Ουάτ (1 εκατομμύριο δολάρια) ξεπεράστηκε χάρη στα 50.000 δολάρια τα οποία δώρισε ο πόιντ γκαρντ της ομάδας του NBA, Κρις Πολ. Ο καινούργιος στόχος του Ουάτ είναι τα 2 εκατομμύρια δολάρια και έχουν ήδη συγκεντρωθεί 1,62 εκατομμύρια από δωρεές.

Πηγή φωτογραφιών: Abc news, nbc news

Σχετικές ειδήσεις