Γαλλία - Εξαφάνιση 9χρονης: Καλεσμένος του γάμου κρατείται ως ύποπτος - Τι εξετάζουν οι Αρχές

Γαλλία - Εξαφάνιση 9χρονης: Καλεσμένος του γάμου κρατείται ως ύποπτος - Τι εξετάζουν οι Αρχές

Ώρες αγωνίας για τους γονείς της 9χρονης Maelys de Araujo που εξαφανίστηκε τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή (27/08) από το Πον-ντε-Μποβουαζέν και έκτοτε δεν έχει δώσει κανένα σημείο ζωής

Ένας 34χρονος, γνωστός στις αστυνομικές Αρχές για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, κρατείται στη Γαλλία ως ύποπτος για τη μυστηριώδη εξαφάνιση ενός κοριτσιού από μια γαμήλια δεξιώση στην Ιζέρ.

Τόσο ο ύποπτος όσο και η οικογένεια της μικρής ήταν προσκαλεσμένοι σε έναν γάμο και στη δεξίωση που ακολούθησε. Σύμφωνα με τις εισαγγελικές Αρχές, ο 34χρονος ανακρίνεται προκειμένου να διαπιστωθεί πού βρισκόταν και τι έκανε την ώρα που υποθέτουν ότι χάθηκε η Μαελίς.

Μια πηγή προσκείμενη στις έρευνες είπε ότι ο ύποπτος είναι γνωστός του γαμπρού και του πατέρα της 9χρονης. Είχε προσκληθεί στον γάμο, αλλά έφτασε με καθυστέρηση στη δεξίωση. Το κορίτσι θεάθηκε για τελευταία φορά γύρω στις 3 το πρωί. Οι γονείς της ειδοποίησαν τις Αρχές μία ώρα αργότερα, αφού πρώτα έψαξαν αλλά δεν την βρήκαν πουθενά.

Οι αστυνομικοί πήραν καταθέσεις από δεκάδες ανθρώπους, αφού περίπου 250 πρόσωπα ήταν παρόντα την ώρα εκείνη στην αίθουσα δεξιώσεων αλλά και σε δύο άλλες γιορτές, σε διπλανούς χώρους. Ορισμένοι ενδέχεται να κληθούν και πάλι για ανάκριση.

Παράλληλα, συνεχίζονται εντατικά οι έρευνες για τον εντοπισμό της 9χρονης. Η περιοχή είναι δασώδης και αστυνομικοί την χτενίζουν πόντο-πόντο, με τη βοήθεια ενός ελικοπτέρου, δύο μικρών μη επανδρωμένων αεροπλάνων, δυτών και ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων. Εξετάζουν επίσης τις φωτογραφίες και τα βίντεο που τράβηξαν οι προσκεκλημένοι στη γιορτή.

Σήμερα, παρά τη βροχή που έπεφτε, οι έρευνες επεκτάθηκαν, όχι μόνο στην έκταση γύρω από την αίθουσα δεξιώσεων, αλλά και στους γύρω δρόμους και τα χωράφια, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Απομακρυνόμαστε ολοένα από τον τόπο της εξαφάνισης. Δεν χάνουμε την ελπίδα ότι μπορεί να είναι ακόμη ζωντανή. Εξετάζουμε κάθε ενδεχόμενο. Πιστεύουμε ακόμη ότι πιθανότατα έφυγε μέσα σε κάποιο όχημα», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή προσκείμενη στις έρευνες.