ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος στην Ιταλία με πτώμα ασθενούς που έβαλαν σε... τουαλέτα!

Σάλος στην Ιταλία με πτώμα ασθενούς που έβαλαν σε... τουαλέτα!

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, πολλοί άλλοι ασθενείς και συγγενείς τους αναγκάσθηκαν να περάσουν μπροστά από το πτώμα, πριν αυτό μεταφερθεί στο νεκροτομείο.

Κύριο θέμα στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αποτελεί η είδηση ότι το πτώμα ασθενούς τοποθετήθηκε, προσωρινά, πάνω σε φορείο, σε τουαλέτα του νοσοκομείου Καρνταρέλι της Νάπολης. Τη μακάβρια ανακάλυψη έκανε συγγενής άλλου ασθενή, που άνοιξε την πόρτα για να πάει στην τουαλέτα. Σε κατάσταση σοκ, ειδοποίησε άλλα φιλικά της πρόσωπα, και η είδηση αναρτήθηκε και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η διεύθυνση του νοσοκομείου, από την μεριά της, διέψευσε, μερικώς, το συμβάν, τονίζοντας ότι, κανονικά, η τουαλέτα αυτή πρέπει να χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο από εργαζόμενους στο Καρνταρέλι, και ότι μετά από μια περίπου ώρα, το πτώμα του άτυχου ασθενή μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο.

πτωμα

Τις τελευταίες ημέρες, όμως, στον ιταλικό Νότο έχει καταγραφεί σειρά τραγικών λαθών στον τομέα της υγείας: μια γυναίκα κατήγγειλε ότι προπηλακίσθηκε κατά την διάρκεια του τοκετού, στο ίδιο νοσοκομείο. Ένας νέος είκοσι τριών ετών πέθανε μετά από τέσσερις ώρες αναμονής στα επείγοντα άλλου νοσοκομείου της Νάπολης και ένας άνδρας απεβίωσε στον κεντρικό σταθμό της πόλης, παρά το ότι οι πρώτες βοήθειες είχαν δεχθεί οκτώ απελπισμένα τηλεφωνήματα.

Σχετικές ειδήσεις