ΚΟΣΜΟΣ

Βρήκε ερωτικές επιστολές του πατέρα του από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μέσω Facebook

Βρήκε ερωτικές επιστολές του πατέρα του από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μέσω Facebook

Τυχερός μέσα στην ατυχία του στάθηκε ένας Ολλανδός, ο οποίος έχασε τη βαλίτσα του, που ήταν γεμάτη με επιστολές γραμμένες από τον πατέρα του, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Αντριέν Μίλερ έχασε τη βαλίτσα την Κυριακή, ενώ ταξίδευε με τρένο, στη νότια πόλη Μπρούνσουμ, κοντά στο Μάαστριχτ, αφού πήρε τις επιστολές από τα χέρια της αδελφής του, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ωστόσο όταν έφθασε το τρένο, μέσα στη βιασύνη του ξέχασε τη βαλίτσα, όπως μετέδωσε ο τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός 1Limburg.

Ένα ζευγάρι εντόπισε τη βαλίτσα στον σιδηροδρομικό σταθμό της Ουτρέχτης, στην κεντρική Ολλανδία και αναζήτησε τον ιδιοκτήτη της, μέσω ανάρτησης που έκανε στο Facebook. Η έκκληση του ζευγαριού βρήκε απίστευτη ανταπόκριση, καθώς 27.700 και πλέον χρήστες κοινοποίησαν την ανάρτηση και με τη συνδρομή του ραδιοφωνικού σταθμού, ο Μίλερ εντοπίστηκε.

Μέσα στη βαλίτσα υπήρχαν τα εξαιρετικά τρυφερά γράμματα που έγραψε ο πατέρας του Μίλερ στην σύζυγό του, όταν ήταν στρατιώτης στο ανατολικό μέτωπο.

«Αγάπη μου, σου γράφω για να ξέρεις ότι όλα πάνε καλά»: με αυτές τις λέξεις αρχίζουν οι περισσότερες επιστολές, συνεχίζονται με λεπτομέρειες για τη διατροφή των στρατιωτών και αναφορές για την ασφάλειά τους εκείνες τις ώρες και συχνά υπογράφονταν με τη φράση «ο σύζυγός σου που σε αγαπά».

Ο Μίλερ δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ότι είναι ευτυχής που βρήκε τις επιστολές και ότι θέλει να τις διαβάσει στην κόρη του. Δεν γνωρίζει τι συνέβη στον πατέρα του, ο οποίος χάθηκε το 1944 μέσα στο χάος του πολέμου. «Άραγε τάφηκε σε κοινοτάφιο ή πέθανε ως αιχμάλωτος πολέμου του ρωσικού στρατού; Ποτέ δεν θα το μάθουμε», είπε.

Σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια Γερμανοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους στο ανατολικό μέτωπο όπου η ναζιστική Γερμανία πολεμούσε τα σοβιετικά στρατεύματα.

Σχετικές ειδήσεις