ΚΟΣΜΟΣ

Εντοπίστηκε το «ανθρώπινο κτήνος» που βίασε Φινλανδή τουρίστρια στο κέντρο της Ρώμης

Εντοπίστηκε το «ανθρώπινο κτήνος» που βίασε Φινλανδή τουρίστρια στο κέντρο της Ρώμης

Νεαρή Φινλανδή έπεσε θύμα βιασμού κοντά στο κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό «Τέρμινι» της Ρώμης. Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο δράστης, ο οποίος κατάγεται από το Μπαγκλαντές, είχε λάβει από τις ιταλικές αρχές άδεια παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους.

Σύμφωνα με την κατάθεση της κοπέλας, την νύχτα του Σαββάτου μόλις είχε βγει ένα μαγαζί και ο δράστης προσφέρθηκε να την συνοδεύσει σπίτι της με αυτοκίνητο.

Στη συνέχεια –όπως διηγήθηκε το θύμα– αφού προσπάθησε να την βιάσει μέσα στο αυτοκίνητο, ο άνδρας την απείλησε με μια μεγάλη πέτρα, λέγοντας ότι ήταν ικανός να την σκοτώσει και την ανάγκασε να τον ακολουθήσει σε απομονωμένη περιοχή, όπου και την κακοποίησε σεξουαλικά.

«Είμαστε στο πλευρό της Φινλανδής κοπέλας που δέχθηκε επίθεση κοντά στον σταθμό Τέρμινι. Η πόλη μας δεν δέχεται καμία μορφή βίας», έγραψε στο διαδίκτυο η δήμαρχος της Ρώμης, Βιρτζίνια Ράτζι.

Η είδηση μεταδόθηκε με έμφαση από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, διότι πρόκειται για την πιο πρόσφατη μιας σειράς κακοποιήσεων και επιθέσεων κατά γυναικών.

Στο Ρίμινι, πριν δυο εβδομάδες, μια Πολωνή τουρίστρια κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τρεις ανήλικους και έναν εικοσάχρονο, ο οποίος είχε λάβει προσωρινή άδεια παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους.

1505147886889.jpg roma un 22enne bengalese insegue e stupra una giovane finlandese arrestato



Την περασμένη εβδομάδα, επίσης, στην Φλωρεντία δυο αστυνομικοί καταγγέλθηκαν από δυο αμερικανίδες φοιτήτριες, ηλικίας δεκαεννέα και είκοσι ενός ετών, για βιασμό.

Και στην περίπτωση αυτή, οι καραμπινιέροι φέρονται να προσφέρθηκαν να μεταφέρουν τις κοπέλες από μια ντίσκο στο σπίτι. Μόλις μπήκαν μέσα στην πολυκατοικία, οι δυο φοιτήτριες κατήγγειλαν ότι έπεσαν θύμα σεξουαλικής κακοποίησης. Οι καραμπινιέροι παύθηκαν των καθηκόντων τους και έλαβαν κλήση σε απολογία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις