Γερμανικές εκλογές: Νέα δημοσκόπηση δείχνει ποιος έχει προβάδισμα

Newsroom Newsroom

Γερμανικές εκλογές: Νέα δημοσκόπηση δείχνει ποιος έχει προβάδισμα

Σταθερό προβάδισμα 14 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) έναντι των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) ενόψει των εκλογών της μεθεπόμενης Κυριακής, ενώ συνεχίζεται η μάχη για την τρίτη θέση μεταξύ των τεσσάρων μικρότερων κομμάτων.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό του περιοδικού Stern και του τηλεοπτικού δικτύου RTL, συντριπτική είναι η υπεροχή της Άνγκελα Μέρκελ και στο υποθετικό ερώτημα της απευθείας εκλογής Καγκελάριου, όπου προηγείται του Μάρτιν Σουλτς με 24 μονάδες, ενώ ένας στους δύο Γερμανούς βλέπει θετικά την ενδεχόμενη συμμετοχή των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) στην επόμενη κυβέρνηση.

Αναλυτικότερα, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) σημειώνει απώλεια μίας μονάδας και πέφτει στο 37%, με το SPD να παραμένει σταθερό στο 23%. Τρίτο κόμμα παραμένει η Αριστερά (Die Linke), η οποία κερδίζει μία μονάδα και φτάνει στο 10%, ενώ ακολουθούν η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) που μένει σταθερή στο 9% και οι Πράσινοι με το FDP που παραμένουν στο 8%.

Σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα των υποψηφίων για την Καγκελαρία, η Άνγκελα Μέρκελ λαμβάνει το 48% της προτίμησης, ενώ ο αντίπαλός της, Μάρτιν Σουλτς, μόλις 22%. «Κανέναν από τους δύο» απαντά το 30% των ερωτηθέντων.

Με το βλέμμα στην επόμενη μέρα των εκλογών, η έρευνα καταγράφει τις προτιμήσεις των Γερμανών για τον κυβερνητικό συνασπισμό που θα προκύψει μετά τις 24 Σεπτεμβρίου. Το 47% εκτιμά ως θετική την ενδεχόμενη συμμετοχή του FDP στην κυβέρνηση, ενώ το 39% την βλέπει αρνητικά, με τους ψηφοφόρους των CDU/CSU να υποστηρίζουν την προοπτική σε ποσοστό 66%. Το κόμμα του Κρίστιαν Λίντνερ ωστόσο αντιμετωπίζει πρόβλημα αναγνωρισιμότητας των στελεχών του, καθώς το 49% των ε

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved