ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός Μεξικό: Δεκάδες παιδιά ανασύρονται νεκρά – Σκάβουν με τα χέρια οι γονείς

Σεισμός Μεξικό: Δεκάδες παιδιά ανασύρονται νεκρά – Σκάβουν με τα χέρια οι γονείς

Σκηνές από αρχαία ελληνική τραγωδία εκτυλίσσονται στο Μεξικό, μετά το φονικό πέρασμα του εγκέλαδου με 7,1 ρίχτερ – Απελπισμένοι γονείς σκάβουν με τα χέρια για να βρουν τα παιδιά τους

Θάνατος, καταστροφή, θρήνος... Αυτές οι τρεις λέξεις θα μπορούσαν να αποτυπώσουν τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο Μεξικό μετά τον σεισμό των 7,1 ρίχτερ.

Οι εικόνες που κάνουν το γύρω του πλανήτη μαρτυρούν το δράμα που βιώνουν τις τελευταίες ώρες οι κάτοικοι, με τους νεκρούς να ανέρχονται πλέον σε 225.

Μεταξύ των θυμάτων και δεκάδες παιδιά. Τουλάχιστον 21 βρήκαν τραγικό τέλος όταν θάφτηκαν κάτω από τα συντρίμμια του σχολείου τους. Οι έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, τη στιγμή που οι γονείς τους σκάβουν απελπισμένοι στα ερείπια με τα χέρια για να ακούσουν έστω μία φωνούλα που θα τους δώσει ξανά ελπίδα.

mexico4

Πάνω από 400 κτήρια έχουν καταρρεύσει. Απεγνωσμένοι και πανικόβλητοι οι κάτοικοι της πόλης του Μεξικού κοιμούνται στο δρόμο, φοβούμενοι ένα νέο χτύπημα του εγκέλαδου.

Οι περισσότερες ζημιές εντοπίζονται στα νότια προάστια της πόλης του Μεξικό, στη Ρόμα και την Κοντέσα, όπου συχνάζουν πολλοί τουρίστες.

Στην Πολιτεία του Μεξικού σκοτώθηκαν 94 άνθρωποι, σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής προστασίας, ενώ τουλάχιστον 40 άνθρωποι βρέθηκαν ζωντανοί στα συντρίμμια.

Στο επίκεντρο των ερευνών παραμένουν τα χαλάσματα του δημοτικού και γυμνασίου Ενρίκε Ρεμπσάσμεν, στο νότιο άκρο της πόλης. Τουλάχιστον 21 παιδιά ηλικίας από 7 έως 13 ετών σκοτώθηκαν, καθώς και πέντε ενήλικες ενώ άλλοι 30 μικροί μαθητές αγνοούνται ακόμη. Οι διασώστες κατάφεραν να έρθουν σε επαφή με μια δασκάλα και δύο μαθητές που είναι ζωντανοί, εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον πρόεδρο του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο.

Πριν από μερικές ημέρες σεισμός μεγέθους 8,1 βαθμών έπληξε το Μεξικό αφήνοντας πίσω του 90 νεκρούς.

Σχετικές ειδήσεις