ΚΟΣΜΟΣ

Για εμφύλιο πόλεμο προειδοποιεί ο Σάλεχ

Για εμφύλιο πόλεμο προειδοποιεί ο Σάλεχ
Για τον κίνδυνο εμφυλίου πόλεμου προειδοποίησε σε συνέντευξή του στην «Washington Post» και στο περιοδικό «Time», ο πρόεδρος της Υεμένης, Αλί Αμπντάλα Σάλεχ...

Για τον κίνδυνο εμφυλίου πόλεμου προειδοποίησε σε συνέντευξή του στην «Washington Post» και στο περιοδικό «Time», ο πρόεδρος της Υεμένης, Αλί Αμπντάλα Σάλεχ.


Ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την εξουσία εφόσον δε σταματήσουν οι εχθροπραξίες στο εσωτερικό της χώρας.


«Εάν μεταβιβάσουμε την εξουσία και οι αντίπαλες δυνάμεις συμμετέχουν και αυτές, τότε αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε ενδώσει σε ένα πραξικόπημα» δήλωσε.


Διαδηλώσεις πραγματοποιούνται εδώ και μήνες στην Υεμένη με αίτημα την παραίτηση του Αλί Σάλεχ, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία τα τελευταία 33 χρόνια.

Το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου (GCC) έχει προτείνει συμφωνία που ορίζει τη μεταβίβαση της εξουσίας στον αντιπρόεδρο της χώρας, Αμπντραμπούχ Μανσούρ Χαντί με αντάλλαγμα την ασυλία και τη μη δίωξή του.


«Δεν θέλουμε να καθυστερήσουμε. Και δεν θέλουμε να συνεχιστεί η κρίση. Θέλουμε να βγει αυτή η χώρα από την κρίση. Η μεταβίβαση της εξουσίας είναι δεδομένη, αργά ή γρήγορα» τόνισε ο Σάλεχ, ο οποίο ωστόσο έχει δηλώσει αρκετές φορές ότι θα μεταβιβάσει την εξουσία για να αλλάξει γνώμη την τελευταία στιγμή.