ΚΟΣΜΟΣ

Τίλερσον για Β. Κορέα: Τα πυρηνικά δεν εξασφαλίζουν την επιβίωση του καθεστώτος

Τίλερσον για Β. Κορέα: Τα πυρηνικά δεν εξασφαλίζουν την επιβίωση του καθεστώτος

«Ακόμη κι αν επιτύχει η προσπάθειά της να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, αυτό δεν θα εγγυηθεί την ασφάλεια της Βόρειας Κορέας», προειδοποίησε την Πέμπτη (21/9) ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον και πρόσθεσε ότι είναι ζωτικής σημασίας η συμβολή της Κίνας, για να τεθούν υπό έλεγχο τα βορειοκορεατικά εξοπλιστικά προγράμματα.

«Η Βόρεια Κορέα μπορεί να υποθέτει ότι τα πυρηνικά όπλα θα εξασφαλίσουν την επιβίωση του καθεστώτος της. Στην πραγματικότητα, τα πυρηνικά όπλα την οδηγούν ξεκάθαρα, μόνο σε μεγαλύτερη απομόνωση, εξευτελισμό και στέρηση», υποστήριξε ο Τίλερσον μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Αν και η Κίνα επιθυμεί αληθινά να αποπυρηνικοποιηθεί η κορεατική χερσόνησος, να προωθήσει τη σταθερότητα και να αποφύγει τη σύγκρουση σε αυτή την ευαίσθητη περιοχή στα σύνορα της, τώρα είναι η ώρα να συνεργαστεί με εμάς τους υπόλοιπους και να ασκήσει στη Βόρεια Κορέα το είδος της πίεσης που μπορεί να αλλάξει τους στρατηγικούς υπολογισμούς της πριν να είναι πολύ αργά», πρόσθεσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις