ΚΟΣΜΟΣ

Απελπιστική η κατάσταση για την Γκίλαρντ

Απελπιστική η κατάσταση για την Γκίλαρντ
Επτά στους δέκα ψηφοφόρους στην Αυστραλία πιστεύουν ότι ο Αυστραλός υπουργός Εξωτερικών, Κέβιν Ραντ, είναι η μοναδική ελπίδα του Εργατικού Κόμματος...

Επτά στους δέκα ψηφοφόρους στην Αυστραλία πιστεύουν ότι ο Αυστραλός υπουργός Εξωτερικών, Κέβιν Ραντ, είναι η μοναδική ελπίδα του Εργατικού Κόμματος να κρατηθεί στην εξουσία.

Δημοσκόπηση της Galaxy Poll για την εφημερίδα "Herald Sun", επιβεβαιώνει τη μαζική στροφή ψηφοφόρων κατά της πρωθυπουργού, Τζούλια Γκίλαρντ και του Εργατικού Κόμματος, που καταγράφουν όλες οι μετεκλογικές δημοσκοπήσεις.

Στην ερώτηση, "ποιο πρόσωπο θεωρείτε καλύτερο να ηγηθεί του Εργατικού Κόμματος", το 60% απαντά ο Κεβιν Ραντ, 26% η Τζούλια Γκίλαρντ και 14% δεν γνωρίζει/δεν ξέρει.

Απελπιστική για την πρωθυπουργό και η απάντηση των ψηφοφόρων στην ερώτηση, "ποιο πρόσωπο θα δώσει στο Εργατικό Κόμμα μεγαλύτερες πιθανότητες νίκης στις προσεχείς εκλογές". Από τους ερωτηθέντες ψηφοφόρους το 68% απαντά ο Κέβιν Ραντ, 22% η Τζούλια Γκίλαρντ και 10% δεν γνωρίζει/δεν ξέρει.

Υπενθυμίζεται ότι η πρωθυπουργός, που χθες γιόρτασε την 50η επέτειο των γενεθλίων της, ανέτρεψε πριν 15 μήνες τον Κέβιν Ραντ από την πρωθυπουργία, για να ανέλθει στον πρωθυπουργικό θώκο.