ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στην Ιταλία για τρομοκρατική επίθεση στον καθεδρικό ναό Ντουόμο στο Μιλάνο

Συναγερμός στην Ιταλία για τρομοκρατική επίθεση στον καθεδρικό ναό Ντουόμο στο Μιλάνο

Συναγερμός σήμανε στο Μιλάνο τη νύχτα της Τετάρτης (20/9), όταν μια από τις πλαϊνές πόρτες του καθεδρικού ναού Ντουόμο βρέθηκε ανοικτή από στρατιώτες που φυλάσσουν την περιοχή και τον ναό.

Όπως γράφει η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, καθ΄ όλη την χθεσινή ημέρα πραγματοποιήθηκαν έρευνες μέσα και έξω από την εκκλησία, για να εξακριβωθεί η αιτία του συμβάντος. Το Ντουόμο θεωρείται ένας από τους κύριους λεγόμενους «ευαίσθητους στόχους» που μπορεί να πληγούν από την ισλαμιστική τρομοκρατία.

Διαπιστώθηκε ότι μέρος από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος του ναού δε λειτουργούσαν, και τώρα οι υπεύθυνοι των ερευνών ρίχνουν το μεγαλύτερο βάρος στις λήψεις από κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στην πλατεία του Ντουόμο και στην γύρω περιοχή.

Προς το παρόν δεν φαίνεται να έχουν προκύψει στοιχεία τα οποία μπορεί να αποδεικνύουν ότι έγιναν όντως επικίνδυνες κινήσεις, αλλά θεωρείται αδύνατον η συγκεκριμένη πόρτα να έμεινε ανοικτή «κατά λάθος», από την στιγμή που συνήθως είναι πάντα κλειστή και υπάρχει κλειδαριά ασφαλείας.

Σύμφωνα με την Corriere οι έρευνες της αστυνομίας επικεντρώνονται και στην εσωτερική υπηρεσία ασφάλειας του καθεδρικού ναού για να διαπιστωθεί μήπως κάποιος, άθελά του ή και ηθελημένα δεν έκλεισε την συγκεκριμένη πόρτα, προκαλώντας τον συναγερμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις