ΚΟΣΜΟΣ

Συνελήφθη ο κατά λάθος…εκατομμυριούχος

Συνελήφθη ο κατά λάθος…εκατομμυριούχος
Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ συνέλαβε το Νεοζηλανδό Χούι Λίο Γκάο, ο οποίος είχε διαφύγει από τη χώρα του το 2009 αφού είχε αδειάσει...

Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ συνέλαβε το Νεοζηλανδό Χούι Λίο Γκάο, ο οποίος είχε διαφύγει από τη χώρα του το 2009 αφού είχε αδειάσει τον τραπεζικό του λογαριασμό, στον οποίο η τράπεζα είχε μεταβιβάσει κατά λάθος εκατομμύρια δολάρια!

Σε βάρος του 30χρονου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από την Ιντερπόλ αφού φαινόταν ότι είχε διαφύγει στην Κίνα, τον Απρίλιο του 2009, μαζί με τη σύντροφό του.

Η Westpac Bank είχε μεταβιβάσει κατά λάθος 10 εκατομμύρια δολάρια Νέας Ζηλανδίας (5,64 εκατομμύρια ευρώ) στο λογαριασμό του, ενώ εκείνος είχε ζητήσει μια πίστωση 100.000 δολαρίων Νέας Ζηλανδίας για τις επαγγελματικές δραστηριότητές του.

Όταν η τράπεζα διαπίστωσε το λάθος της μερικές ημέρες αργότερα, τα εκατομμύρια είχαν μεταβιβαστεί σε άλλους τραπεζικούς λογαριασμούς και το ζευγάρι είχε εξαφανιστεί!

Ο φυγάς συνελήφθη χθες ως ύποπτος για κλοπή και ξέπλυμα χρημάτων στο Χονγκ Κονγκ, όπου επιχείρησε να μπει από το έδαφος της Κίνας.

Η σύντροφός του Κάρα Χάρινγκ είχε επιστρέψει εκούσια το Φεβρουάριο του 2011 στη Νέα Ζηλανδία και θα δικαστεί τον ερχόμενο χρόνο για κλοπή 11.000 δολαρίων Νέας Ζηλανδίας και για ξέπλυμα στο Μακάο 1,5 εκατομμυρίου νεοζηλανδικών δολαρίων.