ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές Γερμανία: Συγχαρητήρια από Μακρόν σε Μέρκελ για την εκλογική της νίκη

Εκλογές Γερμανία: Συγχαρητήρια από  Μακρόν σε Μέρκελ για την εκλογική της νίκη

Γερμανικές Εκλογές 2017 | Ειδήσεις: Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν τηλεφώνησε την Κυριακή (24/9) στην Άνγκελα Μέρκελ για να τη συγχαρεί για την εκλογική της νίκη και την προσεχή τέταρτη θητεία της στην καγκελαρία, τονίζοντας ότι η Γαλλία και η Γερμανία θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους.

«Τηλεφώνησα στην Άνγκελα Μέρκελ για να τη συγχαρώ. Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα τη ζωτικής σημασίας για την Ευρώπη και για τις χώρες μας συνεργασία μας», ανέφερε ο Μακρόν σε μια ανάρτησή του στο Twitter.

Στην εξουσία εδώ και 12 χρόνια (ή τρεις θητείες) η Μέρκελ, επικεφαλής των Γερμανών συντηρητικών, κέρδισε τις χθεσινές ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές αλλά βρίσκεται εξασθενημένη εξαιτίας της ραγδαίας ανόδου της εθνικιστικής δεξιάς, η οποία κατέγραψε την καλύτερη επίδοσή της στην πρόσφατη ιστορία της Γερμανίας, και των δυσκολιών που αναμένεται να αντιμετωπίσει στις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό νέα κυβέρνησης.

Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), πιθανοί εταίροι της Μέρκελ στην αυριανή γερμανική κυβέρνηση, επανέλαβαν χθες ότι αντιτίθεται χθες στα σχέδια του Μακρόν για έναν κοινό προϋπολογισμό και κοινό υπουργό Οικονομικών της ευρωζώνης.