ΚΟΣΜΟΣ

Reuters: Συνεργάτες της Μέρκελ δεν θέλουν τον Σόιμπλε για υπουργό Οικονομικών στη νέα κυβέρνηση

Reuters: Συνεργάτες της Μέρκελ δεν θέλουν τον Σόιμπλε για υπουργό Οικονομικών στη νέα κυβέρνηση

Δεν θέλουν για υπουργό Οικονομικών τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη νέα γερμανική κυβέρνηση – Πιέσεις υψηλόβαθμων στελεχών του CDU να αναλάβει πρόεδρος της καινούργιας Bundestag.

Τέλος στην κυριαρχία του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, θέλουν να βάλουν υψηλόβαθμα στελέχη των Συντηρητικών της Καγκελαρίου Μέρκελ.

Σύμφωνα με το Reuters, επικαλούμενο ειδικό της εσωτερικής πολιτικής του CDU, υπογράμμισε ότι: «Δεδομένης της νέας κατάστασης στο Κοινοβούλιο, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα ήταν από κάθε άποψη το είδος της κοινοβουλευτικής αρχής, που θα μας έκανε καλό τώρα στο Reichstag».

Παράλληλα άλλο ένα μέλος των Χριστιανοδημοκρατών, ανέφερε χαρακτηριστικά, πως δεδομένης της έκρυθμης κατάστασης που θα δημιουργήσει το ακροδεξιό AfD στην νέα γερμανική Βουλή, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, θα ήταν το πλέον κατάλληλο άτομο που θα μπορούσε να επιβάλει την τάξη.

Το κλίμα μετά τις γερμανικές εκλογές παραμένει «παγωμένο» μετά και τα υψηλά ποσοστά που συγκέντρωσε το ακροδεξιό κόμμα AfD, που για πρώτη φορά μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο κάνει την εμφάνιση του στη Bundestag.

Τι ίδιες απόψεις φαίνεται να συμμερίζονται και οι «στενοί» συνεργάτες της Καγκελαρίου Μέρκελ, οι οποίοι βλέπουν τον Σόιμπλε ως τον άνθρωπο που θα μπορούσε να επιβληθεί σε μια τέτοια σκληρή Βουλή και να επιβάλει τις ισορροπίες ώστε να μην βρεθούν στο μέλλον μπροστά σε μια εκτόξευση των ποσοστών της ακροδεξιάς.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εκλέγεται στη γερμανική Βουλή, ως μέλος των Χριστιανοδημοκρατών, από το 1972, ενώ έχει διατελέσει δυο φορές υπουργός Οικονομικών.

Σχετικές ειδήσεις