ΚΟΣΜΟΣ

Ομπάμα: «Ορόσημο» ο θάνατος του αλ Αουλάκι

Ομπάμα: «Ορόσημο» ο θάνατος του αλ Αουλάκι
Την είδηση του θανάτου του ισλαμιστή ιμάμη Ανουάρ αλ Αουλάκι χαιρέτισε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα...

Την είδηση του θανάτου του ισλαμιστή ιμάμη Ανουάρ αλ Αουλάκι χαιρέτισε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, κάνοντας λόγο για ένα ακόμα «σημαντικό ορόσημο» στην προσπάθεια καταπολέμησης της Αλ Κάιντα και των συμμάχων της.

«Είναι ακόμη μία απόδειξη ότι η Αλ Κάιντα και οι σύμμαχοί της δεν έχουν κανένα ασφαλές καταφύγιο, πουθενά στον κόσμο», δήλωσε ο Ομπάμα προσθέτοντας ότι ο θάνατος του Αουλάκι είναι αποτέλεσμα της απόφασης της κυβέρνησης της Υεμένης να συνταχθεί με τις διεθνείς προσπάθειες για την καταπολέμηση των ανταρτών.

Από τη μεριά του, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ουίλιαμ Χέιγκ, δήλωσε ότι ο θάνατος του Αουλάκι «αν επιβεβαιωθεί» είναι «ένα νέο σημαντικό πλήγμα στην Αλ Κάιντα».

«Με την απόπειρα στο Ντιτρόιτ (ενός νεαρού Νιγηριανού να ανατινάξει ένα αεροσκάφος με προορισμό τις ΗΠΑ το 2009) και αυτές εναντίον αεροσκαφών μεταφοράς εμπορευμάτων (το 2010) απέδειξαν τη θέληση και την ικανότητά του να σπείρει τον τρόμο σε παγκόσμιο επίπεδο», προσέθεσε για τον γεννημένο στις ΗΠΑ Υεμενίτη ισλαμιστή, ο Βρετανός υπουργός.