ΚΟΣΜΟΣ

Χιου Χέφνερ: Αυτή είναι η αιτία θανάτου του αφεντικού του "Playboy"

Χιου Χέφνερ: Αυτή είναι η αιτία θανάτου του αφεντικού του "Playboy"

Σε ηλικία 91 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή ο Χιου Χέφνερ, ιδρυτής του διάσημου περιοδιού Playboy.

Από φυσικά αίτια πέθανε ένας από τους πλέον πρωτοποριακούς εκπροσώπους του Τύπου, ο Χιου Χέφνερ.

Αυτό αποκάλυψαν συνεργάτες του επιβεβαιώνοντας την είδηση του θανάτου του: «o Χιου Χέφνερ πέθανε από φυσικά αίτια σήμερα, στο σπίτι του, την Έπαυλη Playboy, περιτριγυρισμένος από αγαπημένους του».

Ο Χιου Χέφνερ, το πλήρες όνομα του οποίου ήταν Χιου Μάρστον Χέφνερ, γεννήθηκε στις 9 Απριλίου του 1926, στο Σικάγο του Ιλινόι. Μεγάλωσε σε μια αυστηρή οικογένεια Μεθοδιστών με τους γονείς του Γκρέις Κάρολαΐν και Γκλεν Λούσιους Χέφνερ.

hugh hefner3

Κατατάχθηκε στο στρατό κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και ζωγράφιζε καρτούν για εφημερίδες του στρατού μέχρι την τιμητική του αποστράτευση το 1946.

hugh hefner2

Παρά τις επιφυλάξεις της οικογένειάς του, η μητέρα του ήταν αυτή που του δάνεισε 1.000 δολάρια προκειμένου να δημοσιεύσει το Playboy. «Όχι επειδή πίστευε σε αυτό αλλά επειδή πίστευε στο γιο της», θα τόνιζε κάποια στιγμή αργότερα σε συνέντευξή του ο Χιου Χέφνερ.

Το περιοδικό ξεκίνησε εντυπωσιακά το 1953, με 50.000 πωλήσεις στο πρώτο του τεύχος, το οποίο είχε στο εξώφυλλό του τη Μέριλιν Μονρό. Σταδιακά, το Playboy είχε αποκτήσει 7 εκατομμύρια συνδρομητές, μέχρι το δεύτερο χρόνο κυκλοφορίας του.

18522188

Καθώς η επιτυχία του συνεχιζόταν, ο Χιου Χέφνερ απέκτησε μια τεράστια περιουσία που έφτασε τα 200 εκατομμύρια δολάρια.

Το 1971, αγόρασε ένα σπίτι, στο Λος Άντζελες, το οποίο θα γινόταν διάσημο ως "Playboy Mansion" («Έπαυλη Playboy»), το οποίο διαθέτει -μεταξύ άλλων- καταρράκτη, πισίνα, σπηλιά, κελάρι για κρασιά. Εκεί, γίνονταν τα πιο δημοφιλή, μεταξύ των επωνύμων, πάρτι. Παράλληλα, ο Χέφνερ ανέπτυξε λόγο υπέρ των μειονοτήτων, δημοσιεύοντας συνεντεύξεις στο περιοδικό του ανθρώπων όπως ο Malcom X.

1528150

Ο Χιου Χέφνερ αποκαλύπτει τα μυστικά πίσω από το φαινόμενο "Playboy"

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Επεισοδιακή ήταν και η προσωπική ζωή του Χιου Χέφνερ. Παντρεύτηκε τη Μίλντρεντ Γουίλιαμς το 1949 και μαζί της απέκτησε δύο παιδιά, πριν το διαζύγιό τους το 1958. Τον Ιούλιο του 1989 παντρεύτηκε την Κίμπερλι Κόνραντ (Playmate της χρονιάς) κι απέκτησε μαζί της άλλα δύο παιδιά. Άρχισαν να ζουν χωριστά το 1998 και πήραν διαζύγιο το 2010. Την επόμενη χρονιά ο Χέφνερ να παντρευτεί την 24χρονη Κρίσταλ Χάρις, επίσης πρώην Playmate. Ο γάμος αρχικά αναβλήθηκε αλλά τελικά πραγματοποιήθηκε το 2012.

10025060

Ο θάνατος ενός «θρύλου»

Ο Χιου Χέφνερ «έφυγε» σε ηλικία 91 ετών στην έπαυλη του Playboy Mansion.

Η ανακοίνωση του θανάτου του έγινε από τον επίσημο λογαριασμό του περιοδικού στο Twitter.

«Ο άνδρας είδωλο και ιδρυτής του Playboy Χιού Χέφνερ πέθανε. Ήταν 91 ετών».

Την ανακοίνωση συνόδευε μια μικρή φωτογραφία που έγραφε μια από τις πιο χαρακτηριστικές του ατάκες:
«Η ζωή είναι πολύ μικρή για να ζεις το όνειρο κάποιου άλλου».

HughHefner

Συνεργάτες του που επιβεβαίωσαν την είδηση του θανάτου του ανέφεραν πως: «o Χιου Χέφνερ πέθανε από φυσικά αίτια σήμερα, στο σπίτι του, την Έπαυλη Playboy, περιτριγυρισμένος από αγαπημένους του».

hugh4
18522228

Σε δηλώσεις του ο γιος του Χέφνερ, Κούπερ τόνισε: «Ο πατέρας έζησε μια εξαιρετική και γεμάτη ζωή ως πρωτοπόρος των μίντια και του πολιτισμού και ήταν ηγετική φωνή πίσω από μερικά από τα σπουδαιότερα κοινωνικά και πολιτιστικά κινήματα της εποχής μας, υποστηρίζοντας την ελευθερία του λόγου, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την σεξουαλική ελευθερία.

Προσδιόρισε έναν τρόπο ζωής και ένα ήθος που αποτελούν την καρδιά του Playboy, μιας από τις πιο αναγνωρίσιμες μάρκες της ιστορίας. Η απώλειά του είναι σημαντική για πολλούς, μεταξύ αυτών της συζύγου του Κρίσταλ, της αδερφής μου Κρίστι και των αδερφών μου Ντέιβιντ και Μάρστον και όλων εμάς στις εκδόσεις Playboy».



Σχετικές ειδήσεις