ΚΟΣΜΟΣ

Προβλήματα και στο… ποδόσφαιρο για τη Β. Κορέα - Αναβλήθηκε για τρίτη φορά ο αγώνας με τη Μαλαισία

Προβλήματα και στο… ποδόσφαιρο για τη Β. Κορέα - Αναβλήθηκε για τρίτη φορά ο αγώνας με τη Μαλαισία

Η ένταση που παρατηρείται στην κορεατική χερσόνησο, αλλά και οι τεταμένες σχέσεις των δύο χωρών, οδήγησαν τις αρμόδιες Αρχές, να αναβάλουν για τρίτη (!) φορά, την αναμέτρηση Βόρεια Κορέα-Μαλαισία, για τα προκριματικά του Κυπέλλου Ασίας 2019.

Μετά τις πρώτες δύο αναβολές (28/3 και 8/6), ο αγώνας είχε προγραμματισθεί για τις 5 Οκτωβρίου, όμως η στάση της Κουάλα Λουμπούρ, οδήγησε στην νέα μετάθεση του.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε σήμερα από την Ασιατική Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου, μετά την οδηγία των Αρχών της Μαλαισίας για απαγόρευση μετακίνησης προς την Βόρεια Κορέα, λόγω των πρόσφατων εξελίξεων στην περιοχή με τις δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων από την Πιονγιάνγκ.

«Μέχρι νεοτέρας εντολής, κανένας πολίτης της Μαλαισίας δεν επιτρέπεται να επισκεφθεί την Βόρεια Κορέα. Αυτή η απόφαση θα ανακληθεί, όταν η κατάσταση επιστρέψει σε ομαλά επίπεδα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην σχετική ανακοίνωση του υπουργού Εξωτερικών Υποθέσεων της χώρας.

Οι διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών, τελούν υπό επανεξέταση και σε κάθε περίπτωση δεν είναι οι καλύτερες δυνατές, μετά την δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ, ετεροθαλή αδελφού του ηγέτη της Βορείου Κορέας, στο διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, τον περασμένο Φεβρουάριο.