ΚΟΣΜΟΣ

Δημοψήφισμα Καταλονία LIVE: Εκρηκτικό κλίμα - Επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και ψηφοφόρων

Δημοψήφισμα Καταλονία LIVE: Εκρηκτικό κλίμα - Επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και ψηφοφόρων

Ξεκίνησε η ψηφοφορία για το απαγορευμένο από τη Μαδρίτη δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας - Επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και ψηφοφορων έξω από εκλογικό κέντρο της Βαρκελώνης - Κατασχέσεις καλπών και ψηφοδελτίων - Ψηφίστε σε όποιο εκλογικό κέντρο βρείτε ανοικτό λένε οι διοργανωτές - Δείτε LIVE εικόνα

Εκρηκτικό είναι το κλίμα έξω από εκλογικά κέντρα που παραμένουν υπό κατάληψη προκειμένου να διεξαχθεί -το απαγορευμένο από την κυβέρνηση- δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.

«Είμαστε ειρηνικοί άνθρωποι», φώναξαν οι συγκεντρωμένοι έξω από εκλογικό κέντρο της Βαρκελώνης, στο οποίο επενέβη η αστυνομία. Την ίδια ώρα φορτηγάκια της αστυνομίας και ένα ασθενοφόρο βρίσκονται σταθμευμένα κοντά στο εκλογικό κέντρο όπου έχουν ξεσπάσει οι ταραχές.

Δεκάδες μέλη των δυνάμεων αντιμετώπισης ταραχών της ισπανικής αστυνομίας σπρώχνουν με τις ασπίδες τους ανθρώπους που είναι συγκεντρωμένοι έξω από αυτό το εκλογικό κέντρο της Βαρκελώνης, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.

Εξάλλου το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι η αστυνομία και η εθνοφρουρά έχουν αρχίσει να κατάσχουν κάλπες και ψηφοδέλτια από εκλογικά κέντρα στην Καταλονία.

«Ιδού οι πρώτες κάλπες και τα ψηφοδέλτια που έχει κατασχέσει η αστυνομία στη Βαρκελώνη. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν να αναπτύσσονται στην Καταλονία», ανέφερε το υπουργείο στον λογαριασμό του στο Twitter στις 09:00 (τοπική ώρα, 10:00 ώρα Ελλάδας).

Η τοπική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι εκλογείς που επιθυμούν να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της επαρχίας μπορούν να πάνε σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο βρουν ανοιχτό, αν αυτό στο οποίο είναι εγγεγραμμένοι είναι κλειστό. Μάλιστα, τα ψηφοδέλτια που θα τυπώσουν στο σπίτι τους οι ψηφοφόροι θα θεωρούνται έγκυρα.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Δείτε ζωντανή εικόνα από το RT:

Παράλληλα, η αστυνομία εισέβαλε με τη βία στο εκλογικό κέντρο της Ζιρόνα όπου πρόκειται να ψηφίσει στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας ο πρόεδρος της επαρχίας Κάρλες Πουτζεμόντ.

Λίγο μετά το άνοιγμα των εκλογικών κέντρων στην Καταλονία αστυνομικοί απέκλεισαν το αθλητικό κέντρο της Ζιρόνα όπου πρόκειται να ψηφίσει ο Πουτζεμόντ προκειμένου να απομακρύνουν το συγκεντρωμένο πλήθος. Στη συνέχεια εισέβαλαν στον χώρο για να κατασχέσουν ψηφοδέλτια και κάλπες.

Τα εκλογικά κέντρα της Καταλονίας άνοιξαν στις 09:00 (τοπική ώρα, 10:00 ώρα Ελλάδας).

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Σχετικές ειδήσεις