ΚΟΣΜΟΣ

Προσοχή! Απατεώνες χρεώνουν μέσω SMS τα κινητά σας τηλέφωνα!- Τι πρέπει να κάνετε

Προσοχή! Απατεώνες χρεώνουν μέσω SMS τα κινητά σας τηλέφωνα!- Τι πρέπει να κάνετε

Οι Αρχές έχουν προειδοποιήσει τους καταναλωτές να μην απαντούν σε τέτοια μηνύματα, και να ενημερώνουν τις αρμόδιες υπηρεσίες, δίνοντας και τον αριθμό του κινητού απ’ όπου προήλθε το μήνυμα, προκειμένου να αποκαλυφθούν οι δράστες.

Μια νέα μεγάλη απάτη με μηνύματα SMS σε κινητά τηλέφωνα έχει εντοπιστεί από τις διωκτικές αρχές και τις εταιρείες ασφαλείας τηλεπικοινωνιών, και ήδη οι καταναλωτές δέχονται προειδοποιήσεις να μην απαντούν ποτέ αν δεχθούν ένα συγκεκριμένο μήνυμα στο κινητό τους, καθώς θα υποστούν μεγάλες χρεώσεις. Ήδη στη Βρετανία η απάτη έχει ονομαστεί «το μήνυμα της Σάρα», καθώς το όνομα αυτό είναι αρκετά κοινό και χρησιμοποιείται από τους απατεώνες για να αποσπούν χρήματα από αθώους χρήστες της κινητής τηλεφωνίας.

Η απάτη έχει ως εξής: ο χρήστης δέχεται ένα μήνυμα από άγνωστο αριθμό κινητής τηλεφωνίας, στο οποίο η «Σάρα» τον ενημερώνει ότι είχε ένα ατύχημα, βρίσκεται στο νοσοκομείο και του ζητά να της στείλει μέσω SMS ένα ποσό, ώστε να ανανεώσει το χρόνο της στο κινητό της. Αν ο χρήστης απαντήσει, η «Σάρα» δίνει επιπλέον στοιχεία για το «ατύχημά» της και του ζητά επίμονα ποσό ως και 20 λιρών για το κινητό, ενώ υπάρχουν και «διασκευές» στην απάτη, όπου στόχος γίνονται γονείς παιδιών.