ΚΟΣΜΟΣ

Viral: Ο ταξικός διαχωρισμός ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς με τη «ματιά» ενός drone (Pics)

Viral: Ο ταξικός διαχωρισμός ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς με τη «ματιά» ενός drone (Pics)

«Οι διαφορές στις ζωές των ανθρώπων είναι μερικές φορές δύσκολο γίνουν διακριτές από το έδαφος. Κοιτάζοντας όμως τα ίδια τοπία από ύψος πολλών εκατοντάδων μέτρων, αδιανόητες σκηνές ταξικής ανισότητας αναδύονται», επισημαίνει ο φωτογράφος Τζόνι Μίλερ, περιγράφοντας το νέο του πρότζεκτ «Άνισες Σκηνές», στο οποίο αποτυπώνονται φωτογραφικά λήψεις από drone, στο Κέιπ Τάουν της Νοτίου Αφρικής.

Όπως εξηγεί ο Μίλερ, ορισμένες από τις κοινότητες «σχεδιάστηκαν εσκεμμένα, έχοντας το διαχωρισμό των τάξεων και των φυλετικών χαρακτηριστικών κατά νου».

«Αυτό είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών του απαρτχάιντ, όταν ο φυλετικός διαχωρισμός προβλεπόταν και επιβαλλόταν διά του νόμου. Παρότι η καθεστωτική ρατσιστική πολιτική εξαλείφθηκε σε νομοθετικό επίπεδο πριν από 22 χρόνια, στην πραγματικότητα, τα εμπόδια και οι ανισότητες που δημιούργησαν, εξακολουθούν να υφίστανται έως σήμερα».

Δείτε στην παραπάνω gallery του Newsbomb.gr φωτογραφίες που αποτυπώνουν το ξεκάθαρο κοντράστ της ανισότητας του ταξικού ιστού σε διάφορες πόλεις του πλανήτη.

Πηγή: BoredPanda

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων