ΚΟΣΜΟΣ

Νέο λουτρό αίματος στη Συρία: Νεκρά γυναικόπαιδα από αεροπορικό βομβαρδισμό

Νέο λουτρό αίματος στη Συρία: Νεκρά γυναικόπαιδα από αεροπορικό βομβαρδισμό

Νέο λουτρό αίματος σημειώθηκε στη Συρία, την Τετάρτη (4/10), μετά τον αεροπορικό βομβαρδισμό που έκαναν ρωσικά αεροσκάφη στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, 38 άμαχοι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν από τον βομβαρδισμό, ενώ προσπαθούσαν να σωθούν περνώντας με πλεούμενα τον Ευφράτη από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Στους νεκρούς συγκαταλέγονται και τα μέλη μίας οικογένειας από το Ιράκ. Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 20 νεκρούς.

Η επαρχία Ντέιρ Εζόρ, στο ανατολικό τμήμα της Συρίας, γειτονεύει με το Ιράκ και πολλοί Ιρακινοί είχαν προσφύγει εκεί όταν διέφυγαν από τις μάχες ανάμεσα στους τζιχαντιστές του ΙΚ και τις ιρακινές δυνάμεις στη δική τους χώρα.

Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα για θανάτους αμάχων στις επιδρομές της, κάτι που το ρωσικό επιτελείο διαψεύδει, διαβεβαιώνοντας ότι στοχοθετεί «τρομοκράτες».

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις που υποστηρίζονται από τη Ρωσία και οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ), που υποστηρίζονται από τον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία της Ουάσινγκτον, διεξάγουν ταυτόχρονες, χωριστές επιχειρήσεις εναντίον του ΙΚ στη Ντέιρ Εζόρ.

Τη Δευτέρα, 18 άμαχοι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό του διεθνούς συνασπισμού στη Ράκα.

Πηγή: ΑΠΕ