ΚΟΣΜΟΣ

Συνελήφθη Γερμανός καθώς προσπαθούσε να μεταφέρει τη «Μητέρα του Σατανά» σε αεροσκάφος (Pics)

Συνελήφθη Γερμανός καθώς προσπαθούσε να μεταφέρει τη «Μητέρα του Σατανά» σε αεροσκάφος (Pics)

Ένας επίδοξος βομβιστής συνελήφθη στην προσπάθεια του να μεταφέρει βόμβα, η οποία φέρει το ψευδώνυμο «μητέρα του σατανά», σε εμπορική πτήση στη Σουηδία.

Οι αρχές του αεροδρομίου Landvetter του Γκέτεμποργκ κατάφεραν να σταματήσουν τον γερμανικής υπηκοότητας άνδρα την Πέμπτη το πρωί (5/10) λίγο πριν επιβιβαστεί σε αεροσκάφος με προορισμό χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Γερμανός υπήκοος, περίπου 20 ετών, προκάλεσε «συναγερμό» στις τοπικές δυνάμεις ασφαλείας, όπως μεταδίδουν τα σουηδικά μέσα ενημέρωσης.

Μέρος του αεροδρομίου εκκενώθηκε, καθώς ομάδα εξουδετέρωσης βομβών προσπαθούσε να αξιολογήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στα τοπικά ΜΜΕ δείχνουν έναν άνδρα με λευκή κουκούλα φορώντας χειροπέδες να οδηγείται εκτός αεροδρομίου από αστυνομικούς, περίπου στις 8:00 (τοπική ώρα) χθες.

nintchdbpict000358568852

Ο ύποπτος κρατείται στο Γκέτεμποργκ και μέχρι στιγμής αρνείται τις κατηγορίες, σύμφωνα με ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδας Goteborgs-Posten.

Η «Μητέρα του Σατανά», γνωστή και ως TATP, αποτελείται από εξαιρετικά ισχυρά αυτοσχέδια εκρηκτικά και είναι δυνατό να κατασκευαστεί με υλικά που πωλούνται στο εμπόριο.

Έχει χρησιμοποιηθεί σε αρκετές πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις – συμπεριλαμβανομένης της βόμβας στο λονδρέζικο μετρό του Parsons Green τον περασμένο μήνα και της βομβιστικής επίθεσης στον συναυλιακό χώρο του Manchester Arena που είχε ως αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 22 άνθρωποι.

Πηγή: TheSun

Σχετικές ειδήσεις