Λας Βέγκας: Άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα του μακελάρη πέντε ημέρες μετά την σφαγή

Λας Βέγκας: Άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα του μακελάρη πέντε ημέρες μετά την σφαγή

Κανένα αξιόπιστο στοιχείο δεν έχει βρεθεί πέντε ημέρες μετά την πιο πολύνεκρη σφαγή στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ για τα κίνητρα του δράστη όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι ο 65χρονος Στίβεν Πάντοκ, σκόρπισε το θάνατο σκοτώνοντας 58 ανθρώπους και τραυματίζοντας εκατοντάδες στο Λας Βέγκας.

«Αυτή την στιγμή δεν διαθέτουμε κανένα αξιόπιστο στοιχείο να σας πούμε για τα κίνητρα του δράστη», δήλωσε ο Κέβιν ΜακΜέιχιλ, βοηθός σερίφη στο Λας Βέγκας.

«Γνωρίζουμε επίσης ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει αναλάβει αρκετές φορές την ευθύνη της επίθεσης και μπορώ να σας δηλώσω ότι μέχρι σήμερα δεν έχουμε εντοπίσει καμία σύνδεση», πρόσθεσε, σύμφωνα με δημοσίευμα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, που αναμεταδίδει το αντίστοιχο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Κατά το παρελθόν, τα κίνητρα τρομοκρατικών επίθεσεων, ή μαζικών δολοφονιών, καταγράφονταν σε κάποιο σημείωμα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ή σε μια τηλεφωνική επικοινωνία, ακόμη έπειτα από έρευνα στα δεδομένα ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή», τόνισε σημειώνοντας ότι: «Έως σήμερα, η έρευνα μας δεν έχει βρεθεί κανένα από αυτά τα στοιχεία».