ΗΠΑ: «Συναγερμός» στη Λουιζιάνα - Έφθασε στις αμερικανικές ακτές ο τυφώνας Νέιτ

ΗΠΑ: «Συναγερμός» στη Λουιζιάνα  - Έφθασε στις αμερικανικές ακτές ο τυφώνας Νέιτ
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Στις ακτές των νοτίων ΗΠΑ έφτασε τα ξημερώματα της Κυριακής (8/10) ο κυκλώνας κατηγορίας Νέιτ και συγκεκριμένα στη Λουιζιάνα, στο δέλτα του ποταμού Μισισιπή, όπως γνωστοποίησε το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC).

Σύμφωνα με το NHC ο Νέιτ κινείται με ταχύτητα 31 χιλιομέτρων την ώρα και συνοδεύεται από ανέμους ταχύτητας 140 χιλιομέτρων την ώρα, κατά μέσο όρο.

Οι αρχές στη Νέα Ορλεάνη, την οποία ισοπέδωσε ο κυκλώνας Κατρίνα το 2005, προκαλώντας τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων, αλλά και σε άλλες πόλεις του Κόλπου του Μεξικού βρίσκονται σε επαγρύπνηση και λαμβάνουν μέτρα προφύλαξης, καθώς ο τυφώνας ενδέχεται να προκαλέσει πλημμύρες, με το ύψος του νερού σε ορισμένες περιοχές να φθάσει και τα 3,7 μέτρα, σύμφωνα πάντα με το NHC.

Το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας που τέθηκε σε ισχύ από τις 18:00 του Σαββάτου τοπική ώρα (01.00 Κυριακή ώρα Ελλάδας) στη Νέα Ορλεάνη, σε πόλεις του Μισισίπι, την Αλαμπάμα και τη Φλόριντα ενώ κάτοικοι σε ορισμένες περιοχές έχουν ήδη κληθεί να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

«Η χειρότερη απειλή δεν είναι απαραίτητα η βροχή, αλλά οι θυελλώδεις άνεμοι και τα κύματα» επισήμανε ο δήμαρχος της πόλης, Μιτς Λαντριέ.

Την ίδια ώρα, μεγάλα λιμάνια κατά μήκος των κεντρικών αμερικανικών ακτών του Κόλπου έκλεισαν εν όψει του Νέιτ.

Ο Νέιτ, που προστίθεται σε μια σειρά κυκλώνων που έχουν πλήξει τις ΗΠΑ το τελευταίο διάστημα, άφησε ήδη πίσω του 31 νεκρούς στην Κεντρική Αμερική, προκαλώντας εκτεταμένες πλημμύρες και ζημιές κατά το πέρασμά του.

PHOTO GALLERY