ΚΟΣΜΟΣ

«Δεν σκοτώσαμε εμείς τον Ραμπανί»

«Δεν σκοτώσαμε εμείς τον Ραμπανί»
Διέψευσε το δίκτυο Χακάνι διέψευσε ότι ευθύνεται για τη δολοφονία του Αφγανού πρώην προέδρου και διαπραγματευτή Μπουρχανουντίν Ραμπανί...

Διέψευσε το δίκτυο Χακάνι διέψευσε ότι ευθύνεται για τη δολοφονία του Αφγανού πρώην προέδρου και διαπραγματευτή Μπουρχανουντίν Ραμπανί, ο οποίος σκοτώθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου σε επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ.

Ο Ραμπανί είχε αναλάβει τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τους Ταλιμπάν. Το Ανώτατο Συμβούλιο των Ταλιμπάν δεν έχει μέχρι σήμερα σχολιάσει την δολοφονία του Ραμπανί, ούτε έχει αναλάβει την ευθύνη της.

"Δεν σκοτώσαμε τον Μπουρχανουντίν Ραμπανί και αυτό το έχει τονίσει πολλές φορές ο εκπρόσωπος του Ισλαμικού Εμιράτου του Αφγανιστάν", δήλωσε στο BBC ο Σιραζουντίν Χακάνι, επιχειρησιακός υπεύθυνος του δικτύου.

Το BBC είχε υποβάλει γραπτώς τις ερωτήσεις στον Χακάνι, ο οποίος απάντησε με ηχογραφημένο μήνυμά του.

Αναφερόμενος στο Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν, το όνομα του Ανωτάτου Συμβουλίου των Ταλιμπάν, ο Χακάνι επιβεβαίωσε ότι το δίκτυο του είναι μια οργάνωση που ανήκει στους Ταλιμπάν, αλλά τόνισε πως οι μαχητές του δεν ευθύνονται για την δολοφονία.

Τέλος, ο Χακάνι επανέλαβε την "πίστη του" στον Μουλά Ομάρ και στο Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν. "Είναι ο ηγέτης μας και τον υπακούμε απολύτως", πρόσθεσε.