Τραγωδία στο Μπαγκλαντές: Τέσσερις άνθρωποι ποδοπατήθηκαν από ελέφαντες ενώ κοιμούνταν

Τραγωδία στο Μπαγκλαντές: Τέσσερις άνθρωποι ποδοπατήθηκαν από ελέφαντες ενώ κοιμούνταν

Ένα τραγικό συμβάν συνέβη πρωινές ώρες του Σαββάτου (15/10) στο Μπαλουχαλί του νότιου Μπαγκλαντές, όταν ελέφαντες ποδοπάτησαν πρόσφυγες Ροχίνγκι την ώρα που κοιμόντουσαν, σκοτώνοντας τρία παιδιά και μια γυναίκα. 

Σημειώνεται επίσης ότι πολλοί άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Πολλά δέντρα στους δασωμένους λόφους του Μπαλουχαλί κόπηκαν το τελευταίο διάστημα, προκειμένου να φιλοξενηθούν εκεί οι χιλιάδες πρόσφυγες που προσπαθούν να γλιτώσουν από τη βία στη γειτονική Μιανμάρ.

Σε ορισμένες περιοχές κατασκευάστηκαν πρόχειροι καταυλισμοί, σπίτια από μπαμπού και μουσαμάδες, για να στεγαστούν οι Ροχίνγκια, πάνω όμως στα μονοπάτια που ακολουθούν οι άγριοι ελέφαντες.

Σύμφωνα με έναν επιθεωρητή της Αστυνομίας, τον οποίον επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο - Μακεδονικό Ειδήσεων, τέσσερις πρόσφυγες τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Σαντάρ του Κοξ Μπαζάρ.

Ένας πρόσφυγας, ο Αμπντούλ Σουκόρ, 30 ετών, η σκηνή του οποίου ποδοπατήθηκε επίσης από τα παχύδερμα, είπε ότι ο ίδιος και η οικογένειά του πρόλαβαν να φύγουν όταν άκουσαν τις κραυγές των άλλων ανθρώπων καθώς πλησίαζαν οι ελέφαντες. Πλέον, μετακίνησε τη σκηνή του προς το εσωτερικό του καταυλισμού και, όπως είπε, «θα πρέπει να επαγρυπνούμε διαρκώς το βράδυ».

Περισσότεροι από 530.000 πρόσφυγες από τη Μιανμάρ έχουν αναζητήσει καταφύγιο στο Μπαγκλαντές τους δύο τελευταίους μήνες, αφότου οι επιθέσεις των ανταρτών Ροχίνγκια εναντίον αστυνομικών τμημάτων έδωσαν την αφορμή για μια ευρείας κλίμακας επιχείρηση των ενόπλων δυνάμεων της Μιανμάρ εναντίον τους.