ΚΟΣΜΟΣ

Καρέ-καρέ η «στέψη» του Σόιμπλε ως νέου προέδρου της Bundestag

Καρέ-καρέ η «στέψη» του Σόιμπλε ως νέου προέδρου της Bundestag

Και επίσημα πλέον νέος πρόεδρος της Bundestag ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με συντριπτική πλειοψηφία 501 ψήφους υπέρ και 173 ψήφους κατά – Τέλος εποχής για το γερμανικό ΥΠΟΙΚόπου υπηρέτησε για οκτώ συνεχόμενα χρόνια – Η μεγάλη έκπληξη των εργαζομένων του υπουργείου Οικονομικών στον νέο πρόεδρο της γερμανικής Βουλής.

Τι σημαίνει το μαύρο μηδέν που σχημάτισαν οι εργαζόμενοι του γερμανικού ΥΠΟΙΚ για να τον αποχαιρετήσουν

Αναλαμβάνοντας τα νέα του καθήκοντα, ύστερα από μια «τυπική» ψηφοφορία στην γερμανική Βουλή ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έκανε τους βουλευτές να ξεσπάσουν σε γέλια. «Πρέπει να πιέσω τον εαυτό μου;», ήταν τα πρώτα του λόγια από το βήμα της Bundestag.

soimple 4

Χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός ότι από τον χαρμόσυνο «πανικό» στη γερμανική Βουλή, η φωνή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν ακουγόταν στο μικρόφωνο.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας δήλωσε χαρακτηριστικά στη συνέχεια «κάθε αρχή και δύσκολη», ενώ εξέφρασε τη χαρά του για τη μεγάλη εμπιστοσύνη που του έδειξαν οι βουλευτές.

Να σημειωθεί ότι η Bundestag είχε γεμίσει με λουλούδια και ευχετήριες κάρτες για την σημερινή εκλογή του νέου προέδρου της Βουλής, που φυσικά προορίζονταν για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος να υπενθυμίσουμε είναι αρχαιότερος εν ενεργεία Γερμανός πολιτικός που εκλέγεται συνεχώς βουλευτής από το 1972. Χαρακτηριστικές ήταν οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν με τους περισσότερους βουλευτές να σηκώνονται για να χαιρετήσουν και να συγχαρούν προσωπικά τον π΄ρωην υπουργό Οικονομικών.

soimple 3

Τα φλας φυσικά άστραψαν την στιγμή όταν η Καγεκλάριος Άνγκελα Μέρκελ χαιρέτησε τον νέο πρόεδρο της Bundestag.

merkel soimple

Το συγκινητικό αντίο στον πρώην υπουργό Οικονομικών

Παράλληλα, συγκίνηση προκάλεσε η φωτογραφία των εργαζομένων στο υπουργείο Οικονομικών, που αποχαιρέτησαν τον πρώην προϊστάμενο τους, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Οι περίπου 400 εργαζόμενοι σχημάτισαν με τα σώματα τους τον αριθμό μηδέν για να του πουν αντίο. Η σημασία του μηδενός έχει να κάνει με τα επιτεύγματα του πρώην «τσάρου» της γερμανικής οικονομίας στη θέση.

Από το 2014 και έως σήμερα ο Γερμανός υπουργός κατάφερε να ισοσκελίσει τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό, παρουσιάζοντας μάλιστα και πλεόνασμα κάποιες χρονιές.

«Αντίο κύριε υπουργέ. Οι συνάδελφοί σου στο υπουργείο Οικονομικών», αναφέρει το μήνυμα που συνοδεύει τη φωτογραφία στο twitter.

Σχετικές ειδήσεις