ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Πέντε νεκροί στα συντρίμμια κτηρίου

Ιταλία: Πέντε νεκροί στα συντρίμμια κτηρίου
Ένα τριώροφο κτήριο κατέρρευσε στην ιταλική πόλη Μπαρλέτα, καταπλακώνοντας πέντε ανθρώπους...

Ένα τριώροφο κτήριο κατέρρευσε στην ιταλική πόλη Μπαρλέτα, καταπλακώνοντας πέντε ανθρώπους.

Στην αρχή, οι πληροφορίες ανέφεραν τρία θύματα, όμως οι πυροσβέστες και οι σπηλαιολόγοι που δημιούργησαν σήραγγα, γρήγορα αντιλήφθηκαν ότι τα άτομα που είχαν εγκλωβιστεί κάτω από τα συντρίμμια, ήταν περισσότερα.

Το κτίριο που κατέρρευσε, στο ισόγειο φιλοξενούσε μια μικρή βιοτεχνία ενδυμάτων. Παρά τα τηλεφωνήματα των κατοίκων στο δήμο, με τα οποία ανέφεραν ότι ακουγόταν ένας περίεργος θόρυβος και είχαν δημιουργηθεί ρωγμές, οι ειδικές υπηρεσίες της αστυνομίας δεν είχαν εκδώσει απόφαση για την εκκένωση του κτηρίου.

Από την κατάρρευση, έχασαν την ζωή τους η δεκατετράχρονη κόρη των ιδιοκτητών της βιοτεχνίας και τέσσερις εργάτριες, δυο από τις οποίες εξέπνευσαν λίγο μετά την μεταφορά τους στο τοπικό νοσοκομείο.

«Δεν πρόκειται για τραγωδία, αυτή είναι μια πραγματική δολοφονία», φώναξαν, οργισμένοι, προς τους δημοσιογράφους, οι συγγενείς των θυμάτων, ενώ παρακολούθησαν τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων. Δικαστήριο στην πόλη Τράνη ξεκίνησε έρευνα με πρόθεση να εξακριβώσει αν μπορεί να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία της δολοφονίας εξ αμελείας.