ΚΟΣΜΟΣ

Τρομοκρατική επίθεση Μανχάταν: «Μοναχικός λύκος» ή οργανωμένο σχέδιο του ISIS;

Τρομοκρατική επίθεση Μανχάταν: «Μοναχικός λύκος» ή οργανωμένο σχέδιο του ISIS;

Επίθεση Μανχάταν | Ειδήσεις: Ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στο νότιο Μανχάταν ήταν ένας 29χρονος άνδρας, οπλισμένος με ένα αεροβόλο και ένα όπλο από αυτά που χρησιμοποιούνται στο παιχνίδι του πέιντμπολ, ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τρίτης (31/10/2017) η αστυνομία τηςΝέας Υόρκης.

ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΟΙ ΑΡΧΕΣ – ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ

Όπως μετέδωσε η βρετανική Daily Mail, το όνομα του δράστη είναι Sayfullo Saipov και είναι κάτοικος της Τάμπα στην πολιτεία της Καλιφόρνια. Η καταγωγή του, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, είναι από το Ουζμπεκιστάν και μετανάστευσε στις ΗΠΑ το 2010.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ύποπτος πυροβόλησε στην κοιλιακή χώρα από έναν ένστολο αστυνομικό και συνελήφθη. Ο αρχηγός της αστυνομίας διευκρίνισε ότι οι αρχές δεν θα αποκαλύψουν προς το παρόν την ταυτότητα του δράστη.

Το φορτηγάκι που οδηγούσε ο 29χρονος, αφού παρέσυρε πεζούς και ποδηλάτες, συγκρούστηκε με ένα σχολικό λεωφορείο, τραυματίζοντας δύο παιδιά και δύο ενήλικες που επέβαιναν σε αυτό. «Η δήλωση που έκανε ο ύποπτος βγαίνοντας, αμέσως μετά, από το όχημά του συνάδει με τρομοκρατική επίθεση», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο είπε στην ίδια συνέντευξη Τύπου ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις που να υποδηλώνουν ότι υπάρχει μια ευρύτερη συνωμοσία ή ένα ευρύτερο σχέδιο επίθεσης.

Ωστόσο, οι αμερικανικές Αρχές εξετάζουν σπιθαμή προς σπιθαμή όλα τα στοιχεία, δηλαδή εάν ο δράστης ήταν «μοναχικός λύκος» ή ήταν μέλος του Ισλαμιστικού Κράτους (ISIS).

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες εξελίξεις για την τρομοκρατική επίθεση στο Μανχάταν

Σχετικές ειδήσεις