ΚΟΣΜΟΣ

Τρομοκρατική επίθεση Μανχάταν - Ανατριχιαστικές μαρτυρίες: «Τον έβλεπα να χτυπά ανθρώπους»

Τρομοκρατική επίθεση Μανχάταν - Ανατριχιαστικές μαρτυρίες: «Τον έβλεπα να χτυπά ανθρώπους»

Συγκλονίζει η μαρτυρία ενός 23χρονου φοιτητή για την τρομοκρατική επίθεση στο Μανχάταν με οχτώ νεκρούς και 15 τραυματίες

O Babatunde Ogunniyi, παρακολούθησε σοκαρισμένος το λευκό φορτηγάκι με τον τρομοκράτη να περνάει από δίπλα του, να χτυπά δύο ανθρώπους στον ποδηλατόδρομο και μετά να τρακάρει ένα σχολικό λεωφορείο.

«Καθόμασταν έξω από το κολέγιο και είδα αυτό το φορτηγό να έρχεται, με τον οδηγό να πατά γκάζι και να κάνει σφήνες - πήγαινε ίσως με 110 χιλιόμετρα την ώρα, σε μια περιοχή όπου το όριο ταχύτητας είναι 60 - είναι μια πολύ πυκνοκατοικημένη περιοχή» είπε στο BBC.

«Χτύπησε τους δύο ανθρώπους, τον έβλεπα να τους χτυπάει, και έπειτα συνέχιζε να οδηγεί στο πεζοδρόμιο και τον ποδηλατόδρομο, χτύπησε ένα σχολικό λεωφορείο και έστριψε αριστερά. Οι άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν προς το φορτηγό για να δουν τι συμβαίνει και έπειτα ακούστηκαν πυροβολισμοί και όλοι έτρεξαν στην αντίθετη κατεύθυνση», πρόσθεσε ο φοιτητής.

«Δεν γνωρίζαμε ακόμα ότι οι άνθρωποι που είδαμε να τους χτυπά το φορτηγό ήταν νεκροί, δεν ξέραμε αν έπρεπε να καλέσουμε τις Αρχές ή τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ή αν έπρεπε να βρούμε καταφύγιο», είπε ο 23χρονος.

Το χρονικό της επίθεσης

Η επίθεση έγινε στο νότιο Μανχάταν, σε μικρή απόσταση από το Διεθνές Κέντρο Εμπορίου όταν το φορτηγάκι με οδηγό τον 29χρονο με καταγωγή από το Ουζμπεκιστάν, μπήκε σε ποδηλατόδρομο και διανύοντας μια απόσταση περίπου 1,2 χλμ. παρέσυρε και σκότωσε οχτώ ποδηλάτες, ανάμεσά τους μια Βελγίδα και πέντε Αργεντίνους που βρίσκονταν στη Νέα Υόρκη για να γιορτάσουν την 30η επέτειο της αποφοίτησής τους από το σχολείο τους το 1987.

Οι αμερικανικές Αρχές δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα το όνομα του δράστη αυτής της «τρομοκρατικής ενέργειας», όπως την αντιμετωπίζουν. Έχουν αναφέρει μόνο ότι πρόκειται για έναν άνδρα 29 ετών. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ, πρόκειται για έναν Ουζμπέκο ο οποίος μετανάστευσε στις ΗΠΑ το 2010 και ονομάζεται Sayfullo Habibullaevic Saipov.

Διαβάστε εδώ ποιος είναι ο μακελάρης που σκόρπισε το θάνατο

Σημειώνεται ότι έξι από τα θύματα έχασαν τη ζωή τους στο σημείο ενώ άλλοι δύο εξέπνευσαν αφού μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ενώ ένα άτομο νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Mirror, στο φορτηγό του δράστη βρέθηκαν φωτογραφίες με σημαίες του ISIS και χειρόγραφο σημείωμα -γραμμένο στα αγγλικά- στο οποίο έγραφε πως έκανε την επίθεση για λογαριασμό του «Ισλαμικού Κράτους».

Διαβάστε εδώ όλα τα νέα για την τρομοκρατική επίθεση στο Μανχάταν

Σχετικές ειδήσεις