ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πουτζντεμόν μένει σε δωμάτιο των 70 ευρώ στις Βρυξέλλες και αρνείται να επιστρέψει στην Καταλονία

Ο Πουτζντεμόν μένει σε δωμάτιο των 70 ευρώ στις Βρυξέλλες και αρνείται να επιστρέψει στην Καταλονία

Σε δωμάτιο των 70 ευρώ τη βραδιά όπου ακούγεται ο θόρυβος του μετρό των Βρυξελλών διαμένει ο Κάρλες Πουτζντεμόν, o οποίος απέχει μακράν από το να ζει τη μεγάλη ζωή ενός πολιτικού φυγάδα που κατηγορείται για κατάχρηση δημοσίου χρήματος.

Ο καθαιρεθείς αυτονομιστής ηγέτης της Καταλονίας που εξεδιώχθη από τη Μαδρίτη και αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της εξέγερσης, της στάσης και της κακοδιαχείρισης δημοσίου χρήματος για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία, μένει στο ξενοδοχείο τριών αστέρων Chambord των Βρυξελλών μετά την άφιξή του τη Δευτέρα στο Βέλγιο, έγινε γνωστό από υπάλληλο του ξενοδοχείου.

Και παρότι το ξενοδοχείο παίρνει το όνομά του από το μεγαλοπρεπέστατο γαλλικό κάστρο Σαμπόρ στον Λίγηρα, στο οποίο είχε κατοικήσει μεταξύ άλλων ο εξόριστος βασιλιά της Πολωνίας Στανισλάς Λετσίνσκι και πεθερός του Λουδοβίκου 15ου από το 1725 έως το 1733, το ξενοδοχείο των Βρυξελλών παρέχει μάλλον λίγες ανέσεις για έναν εξόριστο σήμερα, πίσω από την κομψή του art deco πρόσοψη δεκαετίας του 1920. Ωστόσο το κατάλυμα αυτό προσφέρει γρήγορη διαφυγή στον παρακείμενο σταθμό του μετρό.

Ο Πουτζντεμόν δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου χθες ότι δεν πήγε στο Βέλγιο για να ζητήσει πολιτικό άσυλο, το οποίο τουλάχιστον ένας φλαμανδός υπουργός της κυβέρνησης είπε ότι αυτό μπορεί να του χορηγηθεί, αλλά για να προωθήσει το θέμα της Καταλονίας στην καρδιά των ευρωπαϊκών θεσμών. Εξάλλου έχει κληθεί από την ισπανική δικαιοσύνη, αλλά ζήτησε εγγυήσεις για δίκαιη δίκη πριν επιστρέψει στην Ισπανία.

Προσωπικό του ξενοδοχείου είπε ότι είναι σε διαρκή επαφή με τις υπηρεσίες πληροφοριών και την αστυνομία για την εγγύηση της ασφαλείας του Kαταλανού ηγέτη, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Belga. Ο ίδιος πάντως αρνήθηκε ότι θα παραμείνει στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα και στα αναβαθμισμένα ξενοδοχεία της, στα οποία διαμένουν ευρωπαίοι ηγέτες κατά τη διάρκεια των συνόδων κορυφής.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων